Știri

Volkswagen a produs peste șase milioane de mașini în 2017

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen - producție 2017
Volkswagen a produs în 2017 peste șase milioane de vehicule, valoare ce marchează stabilirea unui nou record pentru compania germană. Vândute la nivel global sau targetate spre piețe specifice, modelele Golf, Polo, Passat, Jetta și Santana au fost "vedetele" anului ce tocmai s-a încheiat.
 
Cele peste șase milioane de vehicule cu sigla VW au fost produse în cele peste 50 de fabrici pe care Volkswagen le deține în 14 țări. La nivel global Volkswagen vinde la ora actuală nu mai puțin de 60 de modele.
 
Dacă nume precum Golf, Polo și Passat nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru publicul european, Santana duce greul vânzărilor în China.
 
Evident, "armata" SUV-urilor Volkswagen a reprezentat un procent însemnat din totalul vehiculeleor produse în 2017 - noua generație Tiguan, noul T-Roc, dar și mult așteptatul Touareg urmând a susține în 2018 cererea din ce în ce mai mare pentru acest tip de automobile.
 
Astfel, viitorul apropiat anunță pentru anul 2020 nu mai puțin de 19 SUV-uri în portofoliul Volkswagen, o parte din ele urmând a beneficia de tehnologii de propulsie hibridă sau 100% electrică.
 
Automobilele electrice se vor afla la rândul lor în topul priorităților companiei din Wolfsburg, anunțata familie de mașini I.D. urmând a cuprinde inițial modelele I.D., I.D. Crozz și I.D. Buzz. Ambițiile germanilor vorbesc despre un milion de automobile electrice VW vândute până în anul 2025.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: