Știri

Volkswagen I.D. CROZZ II duce forma SUV-ului concept mai aproape de viitorul model de serie

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen I.D. CROZZ II
Salonul Auto de la Frankfurt a prilejuit prezentarea evoluției conceptului Volkswagen I.D. CROZZ - SUV electric ce prefigurează direcția de design și modul în care vor fi utilizate tehnologiile de propulsie electrică și de rulare autonomă pe viitoarele modele de serie VW din familia I.D..
 
I.D. CROZZ II, așa cum este denumit de Volkswagen, duce mai departe liniile de design ale primei variante a conceptului (dezvăluită în primăvara lui 2017 la Shanghai), venind însă cu elemente și modificări ce apropia forma generală a mașinii de ceea ce ne va fi oferit de modelul de serie programat spre a fi lansat în anul 2020.
 
Vopsit în nuanța specială Hibiscus Red Metallic, Volkswagen I.D. CROZZ II punctează printr-un plus de masivitate generat de formele restilizate ale părților frontală și posterioară, imaginea unui SUV "capabil" fiind completată de un set nou de jante din aliaj pe 22 de inch.
 
Dimensiunile conceptului afișează valorile 4.625 de mm pentru lungime și 2.773 de mm pentru ampatament - lucru ce permite călătorii în deplin confort dat de spațiul generos pentru șofer alți trei pasageri ce dispun de câte un scaun individual îmbrăcat în Alcantara. Interiorul a fost la rândul său revizuit, primind elemente ce ar putea fi folosite și pe modelul de serie. Portbagajul oferă 515 litri la capitolul volum destinat bagajelor.
 
 
Versiunea 2.0 a conceptului VW a primit și un nou tip de comenzi vocale prin intermediul cărora se pot comanda închiderea și deschiderea ușilor sau funcționarea modului de rulare autonom I.D. Pilot.
 
I.D. CROZZ II este propulsat de un cuplu de motoare electrice montate fiecare pe câte o punte și care livrează un total de 225 de kW (300 de CP). Acestea sunt alimentate de o baterie Li-Ion cu o capacitate de 83 kWh capabilă să asigure o autonomie de până la 500 de km. Încărcarea bateriei până la 80% din capacitate poate fi făcută în doar 30 de minute dacă este utilizată o stație rapidă cu puterea de 150 de kW.
 
Conceptul poate atinge o viteză maximă de 180 de km/h și beneficiază de aportul unui sistem de tracțiune integrală 4MATIC special dezvoltat pentru platforma tehnică utilizată de Volkswagen la modelele sale electrice I.D..
 
Familia de modele VW I.D. - 2022
 
Gama I.D. va cuprinde modelul compact I.D., SUV-ul I.D. CROZZ, dar și microbuzul I.D. BUZZ - confirmat recent pentru producția de serie, începând cu anul 2022.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: