Știri

Volkswagen a dezvăluit noul Virtus - sedan înrudit cu Polo și dedicat pieței sud-americane

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen Virtus
Noul Volkswagen Polo a primit și o versiune sedan, botezată Virtus. Modelul cu o caroserie în trei volume va fi vândut însă doar în America de Sud, urmând a fi asamblat în Brazilia.
 
Noul Volkswagen Virtus este construit pe aceeași platformă tehnică utilizată și de actuala generație Polo - MQB-A0, oferind șoferului și pasagerilor spațiu interior mai mult decât suficient grație ampatamentului ce măsoară 2.65 metri și a lungimii ce ajunge la 4.84 metri. Portbagajul oferă 521 de litri pentru depozitarea bagajelor.
 
Designul exterior combină partea frontală consacrată de noua generație Polo cu un desen al părții posterioare tipic celor mai recente modele sedan lansate de Volkswagen, în timp ce profilul lateral își accentuează dinamismul prin liniile ce unesc armonios cele două extreme ale mașinii.
 
Și interiorul este o copie fidelă a ceea ce vedem la noul Polo, planșa de bord putând fi "decorată" cu ecranul  sistemului de infotainment și cu cel ce înlocuiește ceasurile de bord clasice. Noul Virtus va oferi și o suită bogată de servici de conectivitate dezvoltate împreună cu IBM.
 
Oferta de motorizări cuprinde pentru moment doar propulsorul 1.0 TSI ce dezvoltă 115 CP atunci cînd este alimentat cu benzină. Dacă propulsia se realizează cu ajutorul etanolului (combustibil foarte popular în Brazilia), puterea motorului ajunge la 128 de CP. Astfel motorizat, noul Volkswagen Virtus sprintează de la 0 la 100 de km/h în 9.9 secunde.
 
Volkswagen Virtus va fi doar primul model dintr-o gamă de 20 ce urmează a fi lansate de germani pe piața sud-americană, 13 dintre cestea urmând a fi asamblate în fabricile pe care VW le deține în Brazilia. În acest scop vor fi investite circa 1.8 miliarde de EURO în Brazilia, alte 560 de milioane fiind direcționate către Argentina pentru dezvoltarea și asamblarea unui SUV.
 
În fabrica braziliană din Anchieta, acolo unde se va asambla Virtus, se mai produc modelele Polo și Golf.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: