Știri

Volkswagen Amarok a primit un facelift, alături de un nou motor 3.0 TDI

Fotocredit: 

Volkswagen
Noul Volkswagen Amarok facelift
Volkswagen a prezentat primele imagini oficiale ale noului Amarok facelift, ocazie cu care germanii au anunțat și posibilitatea configurării pick-up-ului cu cea mai nouă generație a motorului V6 3.0 TDI sub capotă.
 
Astfel, noul motor 3.0 TDI va fi oferit pe Amarok în trei variante de putere - 163, 204, respectiv 224 CP. Cea mai puternică versiune  va fi prima disponiblă în oferta Volkswagen și furnizează 550 Nm cuplu maxim, disponibil încă de la 1.500 rpm. Cuplul motor, cu 130 Nm mai mare față de valoarea oferită de vechiul motor, este livrat la roți prin intermediul unei cutii de viteze automate cu 8  sau cu ajutorul uneia manuale. Noul Amarok va fi disponibil în trei variante ale sistemului de tracțiune - tracțiune spate, sistem 4MOTION ce poate gestiona tracțiunea fie pe puntea spate fie pe ambele punți prin intermediul unei cutii de viteze manuale sau un sistem 4x4 permanent cu diferențial Torsen permanent și cutie de viteze automată.
 
Vizual, faceliftul lui Amarok aduce o parte frontală redesenată, cu farurile și grila modificate discret. Clienții vor avea la dispoziție în configurator jante din aliaj cu design nou, dar și noi pachete estetice care pun în evidență aspectul "rebel" al pick-up-ului. Interiorul vine cu schimbări ceva mai mari, gurile de ventilație de pe planșa de bord fiind rectangulare, iar sistemul de infotainment fiind disponibil cu un ecran d emai mari dimensiuni.
 
Noul VW Amarok facelift va ajunge în showroom-urile din Europa la sfârșitul lunii septembrie, primele livrări fiind estimate pentru sfârșitul anului curent.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: