Știri

Volkswagen e-Golf facelift are un preț de start de 35.900 de euro, în Germania

Fotocredit: 

Volkswagen
VW e-Golf facelift - pret
Volkswagen a anunțat disponibilitate pentru comandă a noului e-Golf facelift, versiunea electrică a legendarului automobil compact urmând a avea un preț de start de 35.900 de euro, în Germania. UPDATE (20.09.2017) - prețul de start în România pentru VW e-GOLF este de 37.564 de EURO, TVA inclus.
 
Pe lângă toate elementele noi aduse de faceliftul aplicat întregii familii Golf, noul e-Golf plusează cel mai serios la capitolul tehnologie, prin modificările aduse la nivelul motorului electric și atunci când vine vorba de bateria ce-l alimentează.
 
Astfel, noul Volkswagen e-Golf vine la pachet cu o baterie a cărei capacitate a crescut de la 24.2 kWh la 35.8 kWh, acest lucru permițând creșterea valorii autonomiei calculate conform normelor NEDC de la 200 la 300 de km. Germanii estimează însă o autonomie de până la 200 de km în condiții reale de trafic, valoare mai mult decât suficientă dacă ne luăm după statisticile ce prezintă distanțele parcurse zilnic, în medie, de un șofer obișnuit.
 
Motorul electric de sub capota lui e-Golf furnizează acum 136 de CP (cu 20 mai mulți față de vechea generație), putere sufientă pentru a garanta un sprint de la 0 la 100 de km/h în 9.6 secunde.
 
VW e-Golf facelift plusează și la capitolul sistemelor de siguranță activă, urmând a fi oferit în standard cu tehnologii precum Front Assist, City Emergency Braking și Pedestrian Monitoring. 
 
Tot în standard va fi oferit și sistemul de infotainment Discovery Pro cu ecran de 9.2 inch și care oferă, printre multe altele, posibilitatea controlului anumitor funcții cu ajutorul gesturilor. Aplicația e-Remote, parte integrantă a tehnologiei Car-Net, va permite controlul de la distanță pentru funcții precum pornirea/oprirea climatizării sau a încărcarii bateriei sau găsirea mașinii în parcările aglomerate.
 
Pentru moment noul Volkswagen e-Golf facelift nu este disponibil pentru comandă în România, așa cum nici generația pre-facelift nu putea fi comandată la dealerii VW de la noi.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: