Știri

Volkswagen I.D. va avea un preț de start de circa 25.000 de euro

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen I.D. - pret
Prețul viitorului Volkswagen I.D., preconizat spre a fi lansat în anul 2020, va fi cu circa 7-8.000 de dolari mai mic decât cel cerut de Tesla pentru noul Model 3. Estimarea vine chiar din partea lui Thomas Sedran, responsabil cu schițarea strategiilor la Volkswagen.
 
Dacă dăm astfel crezare spuselor lui Sedran, citat de jurnaliștii germani de la Automobil Produktion, noul Volkswagen I.D. ar avea un preț de start situat undeva în jurul valorii de 25.000 de euro. Un lucru esențial pe care se bazează estimările preț ține de scăderea costurilor de producție pentru bateriile utilizate de mașinile electrice, de la o valoare de 150-200 de euro/kWh la circa 100 de euro/kWh.
 
Noul Volkswagen I.D. va fi lansat în versiunea sa de serie în anul 2020 și va fi primul astfel de automobil electric din familia I.D., care va cuprinde cel puțin patru modele până la sfârșitul anului 2025.
 
În ciuda dimensiunilor exterioare apropiate mai degrabă de un automobil subcompact, Volkswagen I.D. promite să ofere un spațiu interior similar cu ceea ce găsim la Passat. Motorul electric ce propulsează mașina furnizează 170 de CP, iar bateria poate asigura o autonomie de cel puțin 400 de km după o încărcare de 100%.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: