Știri

Volkswagen va concura în cursa de la Pikes Peak cu un automobil electric

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen - masina electrica Pikes Peak
Volkswagen a pregătit un proiect special dedicat celebrei întreceri de la Pikes Peak. Acesta va fi materializat printr-un automobil electric de înaltă performanță cu care germanii vor să bată recordul dedicat mașinilor cu motoare alimentate doar de baterii.
 
Dezvoltat de divizia Volkswagen Motorsport, modelul electric se vrea a fi și un exponent al procesului de tranziție demarat de compania din Wolfsburg spre crearea unui portofoliu solid de automobile 100% electrificate. Astfel, până în anul 2025 clienții mărcii vor putea alege dintre nu mai puțin de 23 de astfel de modele.
 
"Modelul electric dedicat curselor va fi echipat cu tehnologii inovative dedicate bateriilor și trenului de rulare, iar dificultatea traseului de la Pikes Peak ne va ajuta să acumulăm experiență în dumul nostru spre viitor", a declara Frank Welsch, responsabil cu dezvoltarea la Volkswagen.
 
Din imaginea teaser ce însoțește anunțul participării Volkswagen la cursa de la Pikes Peak din 2018 înrezărim silueta unui coupe extrem de agresiv, "garnisită" cu elemente aerodinamice extreme. Ies astfel în evidență eleronul imens, dar și spoilerul montat în bara față.
 
Ultima participare a Volkswagen la întrecererile de la Pikes Peak datează din anul 1987, atunci când a fost aruncat în luptă un Golf dotat cu două motoare.
 
Desfășurată încă din anul 1916, "cursa către nori" propune un traseu virajat lung de 19.99 km ce urcă de la altitudinea de 1.440 de metri până la nu mai puțin de 4.300 de metri.
 
Recordul pe segmentul mașinilor electrice este deținut de americanul Rhys Millen, ce a setat timpul de referință 8min57.118sec la volanul unui prototip e0PP100 în anul 2016.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: