Știri

Volkswagen va investi peste 34 de miliarde de EURO pentru a deveni lider în domeniul electromobilității

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen I.D. CROZZ
Volkswagen va investi nu mai puțin de 34 de miliarde de EURO în direcția dezvoltarii automobilelor electrice, a tehonologiilor de rulare autonomă și a serviciilor de mobilitate. Impresionanata sumă va fi cheltuită în următorii cinci ani - scopul clar fiind poziționarea companiei din Wolfsburg în topul companiilor de pe piața mobilității electrice.
 
Cele 34 de miliarde investite reprezintă aproape jumătate din totalul sumelor pe care Volkswagen le va pune la bătaie până în anul 2022 conform strategiei aprobate astăzi de mai marii companiei germane.
 
"Cu noul plan abrobat punem astfel fundația ce va face din Volkswagen jucătorul numărul unu în domeniul mobilității electrice, până în anul 2025", a declarat Matthias Mueller, CEO-ul Volkswagen AG.
 
Primele modele electrice de serie dezvoltate pe baa platformei MEB vor fi asamblate în fabrica de la Zwickau - facilitatea de producție urmând a fi modernizată în acest sens pentru a deveni o uzină ce va produce doar automobile electrice. În consecință, toată producția familiei de modelel Passat va fi concentrată spre fabrica din Emden. 
 
10 miliarde de EURO vor fi direcționate de VW către China acolo unde vor fi produse modele electrice și plug-in hybrid complet noi.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: