Știri

WRC - Kris Meeke a obținut victoria în Raliul Portugaliei

Fotocredit: 

citroenracing.com
Kris Meeke - castigator Raliul Portugaliei 2016
Nord-irlandezul Kris Meeke a reușit o victorie de senzație în Raliul Portugaliei, finalul ultimei speciale din ziua de duminică văzând Citroen-ul DS 3 WRC pilotat de Meeke la peste 29 de secunde în fața lui Andreas Mikkelsen (VW Polo R WRC), clasat pe locul doi. Sebastien Ogier, campionul mondial en-titre, s-a clasat abia pe locul trei, după ce două pene de cauciuc i-au creat mari probleme.
 
Victoria din Portugalia l-a trecut pe Kris Meeke pe lista celor patru piloți diferiți ce au reușit să câștige o etapă din WRC în 2016, sezonul actual fiind de departe cu mult mai spectaculos decât precedentele, dominate fără drept de apel de Sebastien Ogier și Volkswagen.
 
Pe locurile următoare s-au clasat în Raliul Portugaliei Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), Eric Camilli (Ford Fiesta RS WRC), Jari-Matti Latvala (VW Polo R WRC) și Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC).
 
De notat ar fi și victoria lui Simone Tempestini în Junior WRC, pilotul echipei Napoca Rally Academy reușind să revină în fruntea clasamentului dedicat după o serie de probleme ivite în prima zi de concurs.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: