Știri

Alfa Romeo Stelvio First Edition are un preț de 52.199 de euro, în România

Fotocredit: 

Alfa Romeo
Alfa Romeo Stelvio First Edition
Noua Alfa Romeo Stelvio poate fi de-acum comandată și în România, clienții interesați de primul SUV din istoria mărcii italiene având la dispoziție pentru moment doar așa numita variantă First Edition, contra sumei de 52.199 de euro, TVA inclus.
 
Sub capota lui Stelvio First Edition stă unitatea turbo pe benzină de 2.0 litri, capabilă să livreze nu mai puțin de 280 de CP la 5.250 rpm și 400 Nm cuplu motor maxim la 2.250 rpm - valori suficiente pentru a propulsa noul model Alfa Romeo în doar 5.7 secunde pe sprintul de la 0 la 100 de km/h. Viteza maximă se oprește la 230 de km/h. De livrarea cuplului motor la roți se ocupă o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, dar și sistemul de tracțiune integrală Q4.
 
Exteriorul modelului de lansare se remarcă prin jantele din aliaj pe 20 de inch ce adăpostesc etrierii de frână colorați în roșu, galben sau negru, prin ramele cromate din jurul geamurilor, de farurile Bi-Xenon, de geamurile spate fumurii sau de luminile de curoazie plasate în mânerele exterioare ale portierelor.
 
La interior se remarcă scaunele îmbrăcate în piele perforată, ajustabile electric și încălzite, inserțiile din lemn și nu în ultimul rând ecranul de 8.8 inch ce găzduiește interfața de control a sistemului de infotainment. Un alt ecran TFT de 7 inch este plasat între vitezometru și turometru.
 
Pe lângă dotările de confort și de infotainment, Alfa Romeo Stelvio First Editio vine în standard și cu o lungă listă de sisteme de sihuranță activă și de asistență a șoferului, aceasta cuprinzând tehnologii precum Integrated Braking System, Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Brake și Lane Departure Warning. Nu lipsesc din "meniu" camera video pentru marșarier, faza lungă automată și posibilitatea deschiderii electrice a hayonului.
 
Ulterior, configuratorul noului Stelvio va mai cuprinde motorizările diesel de 2.2 litri (180 sau 210 CP), benzinarul 2.0 turbo de 200 de CP, dar și supersportivul Stelvio Quadrifoglio - propulsat de unitatea V6 Bi-Turbo de 2.9 litri de origine Ferrari și care furnizează 510 CP.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: