Știri

Aniversare la uzina din Turingia: 30 de ani de „Opel made in Eisenach”

Fotocredit: 

Opel
Fabrica Opel din Eisenach

În urmă cu 30 de ani, Opel deschidea uzina din Eisenach, care reprezintă și astăzi cele mai moderne condiții de producție și cele mai înalte standarde. De atunci, numeroase bestselleruri Opel au părăsit uzina din Turingia, începând cu Astra și până la Corsa sau ADAM. Astăzi, SUV-ul de top al mărcii, Opel Grandland, iese de pe linia de asamblare de la Eisenach în versiunea plug-in hybrid, precum și echipat cu motoare termice foarte eficiente. 30 de ani de Opel în Eisenach înseamnă 30 de ani de spirit de pionierat și producție auto într-una dintre cele mai moderne fabrici din Europa, după cum arată clipul dedicat aniversării. Sâmbătă, 17 septembrie, Opel invită toate familiile și prietenii Mărcii la Ziua Porților Deschise. Ceremonia oficială va fi prezidată de premierul landului Turingia, Bodo Ramelow și CEO-ul Opel, Florian Huettl.

„Timp de 30 de ani, Eisenach a reprezentat cele mai înalte standarde. La această uzină auto tradițională au fost asamblate numeroase bestselleruri Opel destinate clienților. Odată cu producția modelului Opel Grandland și a hibridului plug-in Grandland pe platforma multi-energie de ultimă generație, Eisenach a devenit o parte importantă a ofensivei de electrificare a mărcii Opel”, afirmă CEO-ul Opel, Florian Huettl

„De mai bine de 30 de ani, spiritul nostru de echipă ne-a determinat să ajungem în mod repetat la performanțe de top”, explică directorul fabricii, Jörg Escher. „Încă la deschidere în 1992, fabrica și angajații au stabilit în mod repetat standarde cu un spirit inovator și un ambițios impuls, chiar și în vremuri dificile din punct de vedere economic. Această solidaritate ne diferențiază față de competiție.”

Opel, unul dintre primii producători auto vest-germani din noile state federale ale Germaniei

La 23 septembrie 1992, primul Opel Astra „made in Eisenach” ieșea de pe linia de producție în prezența fostului cancelar german Helmut Kohl și a angajaților. Uzina a devenit curând una dintre cele mai moderne din lume în ceea ce privește sustenabilitatea mediului, tehnologia de fabricație și sistemele de producție. Fabrica auto este, de asemenea, parte integrantă a orașului și a regiunii.

În 1993, la doar opt luni de la debutul modelului Astra, primul Corsa ieșea de pe linia de producție. Primul Corsa „made in Eisenach” este și primul Corsa „made in Germany”. Anterior, modelul a fost produs exclusiv la uzina spaniolă de la Zaragoza. În 2012, vehiculul de clasă compactă a primit un frate – elegantul Opel ADAM.

Cu doi ani înainte ca primul Astra din Eisenach să părăsească fabrica, Opel a început să producă modelul Vectra în Turingia, devenind astfel unul dintre primii constructori auto din Germania de Vest care s-a implicat în noile state federale. În același timp, Marca a contribuit la revitalizarea producției de automobile în regiune prin deschiderea noii fabrici, în care a investit peste un miliard de mărci germane. În plus, Opel a creat și numeroase noi locuri de muncă, inclusiv în industria furnizorilor.

Opel este primul producător auto european care a introdus metode de producție complet noi, odată cu implementarea noului sistem de producție Opel. Sistemul era bazat pe cinci principii fundamentale: implicarea angajaților, perfecționare continuă, asigurarea calității încă din faza incipientă, standardizarea și timpul scurt de producție datorită unei logistici perfect organizate.

În materie de managementul mediului, uzina Opel din Eisenach a stabilit încă de la început cele mai înalte standarde. Buclele de reciclare pentru reutilizarea reziduurilor de producție sau o stație modernă de tratare a apei care îndeplinește cele mai înalte standarde sunt doar două exemple de astfel de sistem durabil.

În toți acești ani, uzina Opel din Eisenach s-a „reinventat” din nou și din nou. Aici a fost produs până în 2019 bestsellerul de clasă compactă Opel Corsa. În prezent, SUV-ul de top al mărcii și primul model Opel electrificat, Grandland, iese de pe linia de asamblare de la Eisenach.

Sâmbătă, 17 septembrie, o ceremonie oficială prezidată de premierul landului Turingia, Bodo Ramelow și CEO-ul Opel, Florian Huettl va deschide aniversarea celor „30 de ani de Opel la Eisenach”. La Ziua Porților Deschise, care se va desfășura între orele 10.00 și 15.00 CET, vizitatorii vor avea ocazia să afle câte ceva despre istoria plină de evenimente a fabricii auto. În cele trei zone de producție, vizitatorii vor primi informații interesante despre producția modelului Opel Grandland. În afara halelor, vor fi prezentate toate modelele fabricate anterior la Eisenach, plus multe alte atracții din istoria de 160 de ani a mărcii Opel. Și apoi, de la 16.00 până la 20.00 CET va avea loc marea petrecere Opel cu trupe live și alte spectacole.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: