Știri

Viitorul lui Opel Ampera-E, în pericol?

Fotocredit: 

Opel
Opel Ampera-E
Opel a cerut dealerilor săi din Norvegia să nu mai accepte comenzi pentru Ampera-E, dat fiind faptul că producătorul german nu poate oferi un ritm al livrărilor care să acopere numărul celor ce ar vrea să cumpere modelul electric.
 
Circa 5.000 de norvegieni au comandat deja noul Ampera-E, Opel livrând până acum în Europa nu mai mult de 1.000 de exemplare. Intrarea sub "umbrela" Grupului PSA a complicat și mai tare lucrurile, Ampera-E fiind asamblat în SUA de către General Motors - companie ce a deținut Opel până în această primăvară și care produce peste ocean și "fratele geamăn" Chevrolet Bolt.
 
Viitorul lui Ampera-E este pus așadar în pericol, după schimbările radicale ce au avut loc la vârful conducerii Opel, dar și dacă luăm în calcul ușoara confuzie ce planează la nivelul strategiei pe care PSA o are în vedere atunci când vine vorba de marca germană.
 
Lansat în toamna anului trecut cu ocazia Salonului Auto de la Paris, noul Opel Ampera-E promite o autonomie de peste 500 de km în regimul de testare NEDC, valoare ce scade undeva la 380 de km în traficul real. Motorul electric de 204 CP este alimentat de o baterie Li-Ion de 60 de kWh și poate susține o accelerație de la 0 la 50 de km/h în doar 3.2 secunde.
 
Prețul unui Ampera-E pleacă de la 39.330 de EURO, în Germania.
 
Sursa: Electrek
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: