Știri

"Das Elektroauto" - noul Opel Ampera-e ni se prezintă, înainte de a-și face debutul în Europa

Fotocredit: 

Opel
Noul Opel Ampera-e
Opel se pregătește să lanseze în Europa noul Ampera-e, modelul electric alintat de germani "Das Elektroauto" fiind capabil să ofere o autonomie de 520 de km, conform standardelor NEDC. Prima țară în care clienții pot deja plasa comenzi este Norvegia, fiind deja adunate nu mai puțin 3.400 de cereri concrete de achiziție.
 
Următoarele țări pe lista de lansare a noului Opel Ampera-e sunt Germania, Olanda, Franța și Elveția, fapt pentru care constructorul din Russelsheim a ținut să prezinte toate detaliile mașinii.
 
Astfel, aflăm că motorul electric ce produce 204 CP și 360 Nm cuplu motor maxim este alimentat de o baterie Li-Ion de 60 kWh, formată din 288 de celule aranjate în module de câte 30 și respectiv 24 de celule. Opel va oferi o garanție de opt ani pentru baterie, în limita a 160.000 de km rulați.
 
Jumătate de oră de încărcare la o stație DC de 50 de Kw va asigura o autonomie de rulare de 150 de km, autonomia cu un "plin" putând ajunge la 520 de km, dacă ne luăm după estimările optimiste făcute de ciclul de testare NEDC. Conform testelor WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), ce simulează funcționarea ansamblului motor/baterie în condiții apropiate de condiții reale de trafic, noul Opel Ampera-e ar putea rula până la 380 de km după ce bateria a fost încărcată la maximum. Automia va oscila însă în funcție de stilul de condus sau de condițiile meteo.
 
Ca și performanțe, noul Opel Ampera-e este capabil să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în 7.3 secunde, accelerația de la 0 la 50 de km/h putând fi făcută în 3.2 secunde. Repriza de la 80 la 120 de km/h, elocventă pentru majoritatea manevrelor de depășire, este realizată de Ampera-e în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 150 de km/h.
 
Având o lungime de 4.17 metri, noul Opel Ampera-e oferă spațiu suficient pentru șofer și alți patru pasageri, portbagajul oferind la rândul său 381 de litri pentru depozitarea bagajelor. Dacă se rabatează bancheta spate, spațiul util ajunge la un volum de 1.274 de litri.
 
În habitaclu sistemul de infotainment IntelliLink își proiectează interfața grafică pe un ecran de 10.2 inch, fiind compatibil cu sistemele Apple CarPlay și AndroidAuto. Funcțiiilor clasice precum USB și Bluetooth li se adaugă posibilitatea încărcării wireless pentru smartphone-urile compatibile. IntelliLink include și sistemul Opel OnStar, cu o conexiune de internet 4G, funcțiile mașinii putând fi astfel controlate de la distanță prin intermediul aplicației myOpelApp.
 
O pleiadă de sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului își fac loc la bordul lui Ampera-e, sub umbrela Safety Assistant.
 
Ca și fratele său geamăn Chevrolet Bolt, noul Opel Ampera-e va fi produs în fabrica General Motors din Orion, Michigan - SUA.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: