Știri

Noul Opel Corsa - tot ceea ce trebuie să știi despre micul model german

Fotocredit: 

Opel
Noul Opel Corsa 2023

Noul Opel Corsa, care și-a marcat recent premiera mondială la IAA Mobility 2023 din München, impresionează prin noul său stil, care include Opel Vizor drept semnătură caracteristică a mărcii și numele plasat la vedere pe hayon. Cea mai bine vândută mașină de clasă mică din 2021 și 2022 în Germania și Marea Britanie va ajunge la dealerii europeni începând cu luna octombrie.

Tehnologiile de ultimă generație fac condusul mai relaxat. Cockpit-ul complet digital – construit pe platforma Snapdragon Cockpit de la Qualcomm Technologies – dispune de un nou sistem de infotainment intuitiv cu ecrane tactile color de până la 10 inchi. Farurile Matrix LED Intelli-Lux adaptive, cu tehnologia pe care Corsa a adus-o în segmentul mașinilor de segment B în 2019, a fost dezvoltată în continuare și cuprinde acum 14 elemente LED.

Elementul „High tech” poate fi găsit și sub capotă. Corsa Electric este acum disponibil cu un motor mai puternic, precum și cu o nouă baterie, care permite o autonomie de până la 405 kilometri în ciclul WLTP. În plus, noul Corsa va deveni în curând primul Opel cu sistem hibrid de 48 de volți. Cu unități de putere variind de la motoare complet electrice până la hibride și motoare cu ardere internă extrem de eficiente, noul Corsa oferă, prin urmare, clienților o gamă de sisteme de propulsie de neegalat.

În ciuda tuturor noilor caracteristici și echipamente, prețurile rămân similare cu cele ale generației anterioare. În Germania, noul Corsa Electric este disponibil cu un preț de start de 34.650 EUR – exact la fel ca înainte de faclift. Alternativ, noul Corsa Electric poate fi achiziționat în leasing în Germania pentru doar 169 de euro pe lună – exact același preț ca și pentru versiunea cu motor cu ardere internă.

Clienții care preferă un sistem de propulsie convențional pot comanda noul Corsa la un preț atractiv de doar 19.800 EUR. Sub capotă, varianta de model entry-level este propulsată de un motor pe benzină de 75 CP.

Totul la bord: Noile Corsa și Corsa Electric sunt complet echipate

Fiecare Opel Corsa de nouă generație oferă deja numeroase tehnologii și sisteme de asistență pentru șofer ca dotare standard. Lista include alertă de coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor; asistență la menținerea benzii și alertă pentru oboseală. „Ajutoarele” electronice suplimentare fac condusul și manevrele mai sigure și mai relaxante. Oferta se extinde cu noua cameră panoramică spate, de înaltă rezoluție. Designul noului Corsa este, de asemenea, mai modern și mai stilat, cu inconfundabilul Opel Vizor în față și plăcuța de identificare a numelui situată cu mândrie în centrul hayonului.

Clienții care preferă să conducă 100% electric și fără emisii pot alege dintre două sisteme de propulsie complet electrice: o nouă opțiune cu 115 kW/156 CP și o autonomie de până la 405 kilometri, precum și varianta deja cunoscută cu 100 kW/136 CP și autonomie îmbunătățită de până la 357 de kilometri (WLTP); iar cu 260 de Nm cuplu maxim disponibil de la pornirea motorului, ambele versiuni ale Corsa Electric oferă o plăcere deosebită de a conduce.

Pe lângă echiparea standard obișnuită a lui Corsa, versiunile electrice includ un cluster digital de informații pentru șofer, Multimedia Radio (compatibil cu wireless Apple CarPlay și Android Auto) cu ecran tactil color, control automat al climatizării, încărcător de bord de 7,4 kW, frânare regenerativă, pompă de căldură și jante din aliaj ușor „Diamond Cut” de 16 inchi.

Datorită numeroaselor caracteristici noi, Corsa creează, de asemenea, o atmosferă modernă și relaxantă la interior. Marea atracție este cockpit-ul complet digital cu noul sistem de infotainment (în funcție de varianta de model), inclusiv platforma integrată Snapdragon Cockpit de la Qualcomm Technologies. Pentru prima dată, smartphone-urile wireless compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto pot fi conectate prin sistemul multimedia, dar și încărcate wireless.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: