Știri

Audi a concediat patru ingineri din cadrul diviziei de motoare diesel

Fotocredit: 

Audi
Audi - concedieri divizia TDI
Audi a concediat patru ingineri ce activau în cadrul diviziei sale pentru motoare diesel, printre aceștia numărându-se și Ulrich Weiss, fostul șef responsabil cu chestiunile ce țin de emisii poluante în SUA.
 
Vestea concedierii inginerilor vine din partea jurnaliștilor germani de la Handelsblatt, aceeași publicație ce anul trecut lega Audi de nașterea softului minune cu ajutorul căruia mașinile Grupului Volkswagen au păcălit ani la rând testele de emisii.
 
Un purtător de cuvânt al Audi a confirmat pentru Automotive News respectivele concedieri, limitându-se la a comenta faptul că "motivele concedierilor țin de încălcarea gravă a îndatoririlor de serviciu".
 
Ulrich Weiss a fost pentru mult vreme șeful diviziei de dezvoltare a motoarelor la Audi, acesta acuzându-l direct pe CEO-ul Rupert Stadler de faptul că ar fi știut de practicile grupului german încă din anul 2012, cu mult înainte ca scandalul Dieselgate să izbucnească, în septembrie 2015. De atunci, Weiss a intrat într-un prelungit concediu, plătit de către Audi.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: