Audi Dieselgate

Alte 127.000 de mașini diesel Audi vor fi rechemate în service-urile din Europa

Audi A8 V6 TDI - rechemare service Dieselgate
Audi este nevoită să recheme în service alte circa 127.000 de mașini diesel EURO 6, la cererea expresă a KBA (Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania). Problema ține din nou de utilizarea software-ului ce dezactivează sistemele de filtrare a oxidului de azot în condiții de trafic real.

Audi recheamă în service 24.000 de modele A7 și A8, pe subiectul Dieselgate

Audi V6 3.0 TDI
Audi este acuzată oficial de către Autoritatea Federală pentru Transport din Germania de faptul că anumite modele A7 și A8 echipate cu motoare TDI V6 și V8 emit cantități mult mai mari de NOx în atmosferă în condiții reale de trafic. Prin urmare, constructorul german va rechema în service circa 24.000 de exemplare vândute în Europa pentru a le remedia "problema".

Audi a concediat patru ingineri din cadrul diviziei de motoare diesel

Audi - concedieri divizia TDI
Audi a concediat patru ingineri ce activau în cadrul diviziei sale pentru motoare diesel, printre aceștia numărându-se și Ulrich Weiss, fostul șef responsabil cu chestiunile ce țin de emisii poluante în SUA.

Audi A3 2.0 TDI este arătat cu degetul de Comisia Europeană, pe tema emisiilor poluante

Audi A3 Sportback
Comisia Europeană arată cu degetul spre un alt model Audi, pe tema scandalului Dieselgate. Este vorba despre compacta A3 care, echipată cu motorul TDI de 2.0 litri sub capotă, ar emite o cantitate dublă de NOx față de valoarea trecută în certificatele oficiale de omologare.

VW admite faptul că softul instalat pe mașinile Audi poate influența testele de emisii

Audi - scandal emisii CO2 si NOx
Volkswagen a recunoscut oficial faptul că o parte dintre mașinile Audi dotate cu transmisie automată folosesc un software ce poate înșela testele de emisii poluante. Vestea vine la o săptămână după ce Autoritatea de Mediu din California a arătat acuzator spre marca germană, pe acest subiect.

Germanii de la Audi sunt acuzați că ar fi folosit și un al doilea soft pentru păcălirea testelor de emisii

Audi - pacalire teste emisii CO2
Apar noi vești legate de scandalul Dieselgate, Audi fiind acuzată de către CARB (Agenția pentru Mediu din California) că ar fi manipulat rezultatele testelor de emisii pentru CO2 la motoarele pe benzină, cuplate la cutiile de viteze automate. Iregularitatea este raportată și la unitățile diesel în configurație V6, vândute atât în SUA cât și în Europa.

Scandalul Dieselgate afectează serios Audi. Noile A3 și Q4 au toate șansele să fie lansate mai târziu decât era planificat

Audi TT offroad Concept
Se pare că germanii de la Audi vor fi nevoiți să amâne lansarea viitoarei generații A3, dar și premiera mondială a SUV-ului Q4, din cauza problemelor generate de scandalul Dieselgate.

Dieselgate - Audi și-a suspendat directorul responsabil cu dezvoltarea tehnică

Stefan Knirsch - dat afara de Audi
Audi l-a suspendat din funcție pe Stefan Knirsch, directorul departamentului de dezvoltare tehnică, după ce s-a dovedit faptul că acesta știa de folosirea softului de manipulare a testelor de emisii pentru motoarele 3.0 TDI. Knirsch fusese numit în această funcție pe 1 ianuarie 2016, înlocuindu-l pe Ulrich Hackenberg care, culmea, fusese dat afară tot din cauza scandalului Dieselgate.

Saga Dieselgate continuă - propulsoarele 3.0 TDI verificate în SUA sunt și ele "dotate" cu softul minune

Audi Q7 2010 - 3.0 TDI
Autoritățile de mediu americane au descoperit trei soluții software de păcălire a testelor de emisii poluante implementate motoarelor 3.0 TDI implicate în scandalul Dieselgate, toate unitățile verificate aparținând Audi. Știrea a fost publicată de jurnaliștii germani de la Bild am Sontag, fără a fi precizată sursa informațiilor.

Dieselgate - se pare că mașinile "reparate" de Volkswagen emit mai mult NOx după recall

Audi Q5 2.0 TDI EA 189
Se pare că metoda aleasă de Volkswagen pentru a remedia problemele motoarelor TDI implicate în scandalul Dieselgate nu dă deloc rezultatele scontate. Astfel, Organizația Europeană a Consumatorului (BEUC), prin intermediul grupului italian Altroconsumo, a descoperit faptul că un Audi Q5 2.0 TDI "reparat" prin eliminarea software-ului ce păcălea testele de emisii emite acum cu 25% mai multe particule de NOx, corespunzătoare normelor EURO 4.

Dieselgate - alte 1.1 milioane de automobile Volkswagen și Audi au primit aprobarea KBA pentru recall

Volkswagen Tiguan - Dieselgate
Grupul Volkswagen a primit acordul KBA (Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania) pentru rechemarea în service a încă 1.1 milioane de automobile afectate de scandalul Dieselgate. Astfel, vor putea fi remediate problemele motoarelor 2.0 TDI EA 189 pentru modelele Tiguan, Caddy și Audi A6.

Dieselgate - primele mașini Audi și Seat vor fi rechemate în service, în Germania

Dieselgate - rechemare masini Audi si Seat
Grupul Volkswagen a început rechemările în service pentru alte 90.000 de modele Audi A4, Audi A5, Audi Q5 și Seat Exeo vândute în Germania și care au sub capotă motorul 2.0 TDI EA189 vizat în scandalul Dieselgate.

Se pare că Audi ar fi creat în 1999 softul de păcălire a testelor de emisii

Audi - motor TDI, Accoustic Mode
Se pare că softul folosit de Volkswagen pentru a păcăli rezultatele testelor de emisii a fost creat de inginerii de la Audi în 1999, fără a fi folosit însă de marca premium a grupului german. Dezvoltat  sub numele de cod "Accoustic Mode", softul putea opri anumite funcții ale motoarelor TDI.
Subscribe to RSS - Audi Dieselgate