Știri

Dieselgate - Audi și-a suspendat directorul responsabil cu dezvoltarea tehnică

Fotocredit: 

Audi
Stefan Knirsch - dat afara de Audi
Audi l-a suspendat din funcție pe Stefan Knirsch, directorul departamentului de dezvoltare tehnică, după ce s-a dovedit faptul că acesta știa de folosirea softului de manipulare a testelor de emisii pentru motoarele 3.0 TDI. Knirsch fusese numit în această funcție pe 1 ianuarie 2016, înlocuindu-l pe Ulrich Hackenberg care, culmea, fusese dat afară tot din cauza scandalului Dieselgate.
 
Conform jurnaliștilor germani de la Bild am Sonntag, Stefan Knirsch - membru în Consiliul de Administrație Audi, a încercat să ascundă faptul că avea cunoștință de toată povestea softului "minune", mințind chiar sub jurământ în cadrul audierilor pe această temă.
 
Imediat după numirea sa în funcția de șef al departamentului de dezvoltare tehnică, Knirsch declara pentru Automotive News faptul că "de-acum înainte nu vorm fi cu ochii-n patru, ci cu ochii în șase sau în opt", atunci când a venit vorba de măsurile pe care Audi le va lua pentru e preveni eventuale episoade similare cu Dieselgate. "Este o recție mai mult decât normală după ce am trecut prin toată povestea. Așadar, vom extinde verificările dincolo de sistemul de filtrare al emisiilor poluante, căutând eventuale probleme în toate programele software pe care le folosim. Toate aceste măsuri sunt luate preventiv, pentru a nu se mai întâmpla un asemenea lucru (N.R. - o nouă metodă de păcălire a reglementărilor legale)", a mai spus acesta la începutul anului.
 
 
În imagine, Stefan Knirsch prezenta noul Audi Q2 la Salonul Auto de la Geneva, în martie 2016.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: