Știri

Dieselgate - alte 1.1 milioane de automobile Volkswagen și Audi au primit aprobarea KBA pentru recall

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen Tiguan - Dieselgate
Grupul Volkswagen a primit acordul KBA (Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania) pentru rechemarea în service a încă 1.1 milioane de automobile afectate de scandalul Dieselgate. Astfel, vor putea fi remediate problemele motoarelor 2.0 TDI EA 189 pentru modelele Tiguan, Caddy și Audi A6.
 
Noul val de rechemări duce totalul mașinilor ce au aprobarea KBA la 2.5 milioane, din cele 8.5 milioane estimate a fi afectate de scandal numai în Europa. Printre modelelece au fost sau vor fi rechemate în service se numără Volkswagen Amarok, Golf, Passat, CC, EOS, Caddy și Tiguan, Auti A4, A5, A6 și Q5, precum și sedanul SEAT Exeo. Toate au sub capotă motorul 2.0 TDI EA 189.
 
Posesorii mașinilor în cauză vor primi două scrisori din partea Volkswagen - una care îi anunță că mașina lor este afectată de "boala" Dieselgate, iar alta care-i cheamă în service, după ce a fost primit acordul KBA pentru recall.
 
Acest lucru este valabil înză numai în Germania, în restul țărilor europene urmând a se respecta procedurile stabilite de fiecare autoritate guvernamentală în domeniu.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: