Știri

Audi recheamă în service 24.000 de modele A7 și A8, pe subiectul Dieselgate

Fotocredit: 

Audi
Audi V6 3.0 TDI
Audi este acuzată oficial de către Autoritatea Federală pentru Transport din Germania de faptul că anumite modele A7 și A8 echipate cu motoare TDI V6 și V8 emit cantități mult mai mari de NOx în atmosferă în condiții reale de trafic. Prin urmare, constructorul german va rechema în service circa 24.000 de exemplare vândute în Europa pentru a le remedia "problema".
 
Audi nu recunoaște însă utilizarea unui dispozitiv similar celui folosit în SUA și ține să specifice în comunicatul oficial de presă faptul că "a detectat anomalii în ceea ce privește emisiile de NOx". Respectivele "anomalii" vor fi puse la punct cu ajutorul unui update efectuat softului ce gestionează funcționarea cutiilor de viteze automate montate pe mașinile cu probleme.
 
Modelele rechemate în service au fost fabricate în perioada 2010-2013 și respectă pe hârtie normele de poluare EURO 5. În unele situații punctuale însă, emisiile de NOx "o iau pe arătură", depășind cu până la de două ori valorile măsurate în condiții de laborator.
 
Dintre cele 24.000 de mașini circa 14.000 sunt înmatriculate în Germania, iar procedurile de recall vor fi demarate în luna iulie a acestui an.
 
Audi spune că va coopera pe deplin cu KBA în ancheta demarată, cerându-și în același timp scuze clienților de bună credință.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: