Știri

Audi a lansat noile S4 și S4 Avant

Fotocredit: 

Audi
Noul Audi S4 2016
Pe lângă premiera mondială a noilor Audi A4 și A4 Avant, Salonul Auto de la Frankfurt a găzduit și prezentarea noilor Audi S4 și S4 Avant. Firma din Ingolstadt se laudă cu faptul că versiunile de top prezentate sunt peste concurența oferită de rivalii de la BMW și Mercedes, prin modelele M3 și C 63 AMG.
 
Astfel, "inima" noilor S4 și S4 Avant o constituie nou-dezvoltatul motor V6 3.0 TFSI care oferă 354 de CP și 500 Nm cuplu maxim, disponibil între 1.300 și 4.500 rpm. Puterea este transmisă la toate cele patru roțile prin intermediul sistemului quattro și al noii cutii de viteze tiptronic, cu opt rapoarte. În mod normal, cuplul motor este livrat 60% spre puntea spate, iar în funcție de necesități acesta poate fi direcționat până la 70 de procente spre puntea față sau 85% spre cea spate.
 
Noul Audi S4 poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.7 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 de km/h.
 
Suspensia a fost revizuită pentru a oferi cea mai bună ținută de drum, noul Audi S4 având o gardă la sol cu 23 de mm mai mică față de A4. Jantele de aliaj pe 18 inch sunt încălțate cu anvelope 245/40, opțional fiind disponibile jante pe 19 inch.
 
La nivel estetic noul S4 se diferențiază sufcient de tare de A4, partea frontală fiind pusă în evidență de grila radiatorului trapezoidală traversată orizontal de o serie de elemente vopsite gri. Suprafața grilei se prelungește în bara frontală, bară ce găzduiește în lateral două grile de ventilație de mari dimensiuni. Capacele oglinzilor laterale sunt vopsite în argintiu, la fel ca și difuzprul de aer din bara spate. Acesta din urmă găzduiește două tevi de eșapament dispuse spre lateralul mașinii.
 
Interiorul aduce toate elementele specifice familiei S de la Audi, cu scaune sport îmbrăcate în piele Nappa și Alcantara. Planșa de bord găzduiește ecranul sistemului MMI, în timp ce tradiționalele ceasuri de bord sunt înlocuite de ecranul de 12.3 inch al sistemului Audi virtual cockpit.
 
Noile Audi S4 și S4 Avant vor ajunge în showroom-uri abia la începutul anului 2016.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: