Știri

Audi spune adio competițiilor de anduranță pentru prototipuri și se îndreaptă spre Formula E

Fotocredit: 

Audi
Audi R18 e-tron quattro
Zvonurile potrivit cărora Audi se va retrage din Campionatul Mondial de Anduranță s-au adeverit, constructorul din Ingolstadt anunțând astăzi faptul că la sfârșitul lui 2016 își va lua la revedere de la WEC și inclusiv de la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.
 
Eforturile germanilor se vor concentra începând cu anul viitor în Formula E, competiție dedicată monoposturilor electrice și care atrage din ce în ce mai mulți constructori auto de prestigiu. Nu lipsesc de pe lista celor ce și-a anunțat interesul rivalii de la Mercedes-Benz și BMW.
 
Ultimii 18 ani au marcat succese incredibile pentru Audi în competițiile prototipurilor de anduranță, cele 13 victorii de la Le Mans reprezentând nu numai puncte de reper marcate pentru totdeauna în palmaresul sportiv, dar și puncte de cotitură în dezvoltarea de noi tehnologii în industria auto. Astfel, în 2001 Audi triumfa la Le Mans cu un model TFSI, în 2006 trecea primul linia de sosire un prototip cu motor TDI sub capotă, în timp ce anul 2012 aducea prima victorie a unui prototip hibrid.
 
În cele 185 de curse disputate în competițiile de anduranță pentru prototipuri, Audi a obținut 106 victorii, 80 de pole position-uri, marcând și de 94 de ori cel mai rapid tur în cursă.
 
"După 18 ani cu extrem de multe succese Audi în cursele de prototipuri, ne este evident foarte greu să spunem adio", a declarat Wolfgang Ullrich, șeful Diviziei de Motorsport Audi.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: