24h Le Mans

Este oficial - Porsche se retrage din clasa LMP1 a Mondialului de Anduranță

Porsche se retrage din LMP1 WEC
Porsche și-a anunțat oficial retragerea din clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranță WEC, constructorul din Stuttgart urmând a-și concentra eforturile spre Formula E - acolo unde va intra din 2019. Totuși, Porsche își va păstra angajamentele din competițiile de GT, alături de versiunea 911 RSR.

VIDEO - Porsche spune "La revedere" conaționalilor de la Audi, după retragerea acestora din cursele de anduranță

LMP1 - Porsche good bye Audi
Anunțul retragerii Audi din Campionatul Mondial de Anduranță nu a bucurat pe nimeni, principalii rivali de pe pista de la Le Mans exprimându-și deloc ascuns regretele în acest sens.

Audi spune adio competițiilor de anduranță pentru prototipuri și se îndreaptă spre Formula E

Audi R18 e-tron quattro
Zvonurile potrivit cărora Audi se va retrage din Campionatul Mondial de Anduranță s-au adeverit, constructorul din Ingolstadt anunțând astăzi faptul că la sfârșitul lui 2016 își va lua la revedere de la WEC și inclusiv de la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

VIDEO - fantastica bătălie din cursa de 24 de ore de la Le Mans, rezumată de Porsche în câteva minute

Porsche 919 Hybrid - victorie Le Mans 2016
Cea de-a 18-a victorie Porsche în Cursa de 24 de ore de la Le Mans ne-a arătat ce înseamnă să nu-ți pierzi niciodată speranța. Constructorul german nu uită însă să-și arate respectul față de Toyota, fără de care spectacolul oferit anul acesta nu ar fi fost posibil.

Final dramatic în cursa de 24 de ore de la Le Mans - Porsche câștigă, după ce Toyota este lovită de ghinion în ultimele minute

24 ore Le Mans 2016 - Porsche 919 Hybrid nr 2, castigatori
Anul acesta am avut parte de una dintre cele mai dramatice curse pe care le-a văzut vreodată legendarul circuit de la Le MansPorsche câștigând pentru a 18-a oară în istoria sa celebra cursă de anduranță prin echipajul Romain Dumas, Neel Jani și Marc Lieb. Fantasticul duel dintre Toyota și Porsche s-a decis cu doar 6 minute înainte de încheierea celor 24 de ore de cursă, într-o manieră în care nici cel mai talentat scenarist de film nu ar fi putut s-o conceapă. 

Porsche a obținut pole positionul în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Porsche 919 Hybrid - pole position Le Mans 2016
Prototipurile Porsche 919 Hybrid vor pleca din prima linie a grilei de start în ediția 2016 a celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans, constructorul german dominând calificările desfășurate seara târziu în zilele de miercuri și joi. Pole position-ul i-a revenit echipajului cu numărul 2, în componența Neel Jani, Romain Dumas și Marc Lieb, elvețianul Jani fiind la volanul mașinii atunci când a fost stabilit cel mai bun timp - 3:19.733.

Ford a lansat în Franța ediția limitată "50 Anniversary", pentru modelele sale de performanță

Ford "50 Anniversary"
Pentru a sărbători 50 de ani de la victoria în cursa de 24 de ore de la Le Mans, atunci când trei mașini GT40 au monopolizat podiumul celebrei curse de anduranță, Ford a lansat în Franța o ediție limitată ce acoperă toate modelele sale de performanță (Fiesta ST, Focus ST, Focus RS și Mustang Coupe). Botezată "50 Anniversary", ediția specială va cuprinde câte 50 de exemplare din fiecare model enumerat mai sus.

VIDEO - Tom Kristensen şi "povestea lui de măreţie"

Tom Kristensen - Mr Le Mans
Tom Kristensen, supranumit "Mr. Le Mans" - după ce a câştigat de nouă ori celebra cursă de 24 de ore - reprezintă un exemplu de urmat pentru fiecare dintre noi, atunci când vrem să reuşim în ceea ce ne-am propus.
Subscribe to RSS - 24h Le Mans