Știri

BMW a prezentat noul Seria 2 Gran Tourer

Fotocredit: 

BMW
Noul BMW Seria 2 Gran Tourer
BMW a prezentat astăzi noul Seria 2 Gran Tourer, monovolum ce are la bază versiunea Seria 2 Active Tourer, dar poate oferi şapte locuri şi se adresează familiilor tinere cu nevoi ridicate de spaţiu pentru călătoriile de lungă distanţă.
 
Astfel, noul BMW Seria 2 Gran Tourer măsoară 4.556 milimetri în lungime, 1.800 mm în lăţime şi 1.608 mm în înălţime, fiind cu 214 mm mai lung şi cu 53 de mm mai înalt decât Active Tourer. Ampatamentul este şi el mărit, atingând valoarea de 2.78 metri.
 
Volumul portbagajului are valoarea de 645 de litri, putând fi extins la 1905 litri prin rabatarea banchetei spate. Aceeaşi banchetă spate poate culisa înainte-înapoi cu 13 cm, la apăsarea unui buton. În cazul dotării opţionale cu cel de-al treilea rând de scaune, volumul portbagajului scade la 560 de litri. Scaunele faţă dispun pe spătar de masuţe rabatabile, utile pentru pasagerii din spate, în timp ce spătarul scaunului pasagerului faţă poate fi rabatat complet, pentru a putea fi încărcate în maşină obiecte de până la 2.6 metri lungime.
 
La nivel estetic asemănările cu Seria 2 Active Tourer sunt evidente, nefiind prea multe de comentat la acest capitol.
 
Dacă vorbim de motoare, noul BMW Seria 2 Gran Tourer poate fi echipat, la alegere, cu cinci motoare din familia TwinPower Turbo. Trei dintre acestea sunt diesel: 216d Gran Tourer, în trei cilindri, ce dezvoltă 116 CP, 218d Gran Tourer - 150 CP şi 220d xDrive Gran Tourer - care oferă 190 de CP şi este oferit alături de sistemul de tracţiune integrală xDrive, în standard fiind cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte.
 
Iubitorii motoarelor pe benzină pot alege între 218i Gran Tourer, în trei cilindri, de 136 CP şi 229i Gran Tourer - care dezvoltă 192 CP.
 
Cu excepţia versiunii 220d xDrive, toate motorizările dispun de tracţiune faţă. Toate versiunile pot fi echipate opţional cu o cutie automată cu şase trepte pentru motorizările cu trei cilindri şi cu opt trepte pentru motorizările cu patru cilindri.
 
Din vara anului curent vor mai fi introduse şi versiunile 216i Gran Tourer şi 220d Gran Tourer.
 
Sistemele de asistenţă şi opţiunile de informare şi entertainment, disponibile în portofoliul BMW ConnectedDrive, îmbunătăţesc siguranţa condusului şi confortul. De exemplu, Head-Up Display, care proiectează toate informaţiile relevante în câmpul vizual al conducătorului, sau Traffic Jam Assistant, o funcţie care asigură deplasarea complet autonomă a automobilului în condiţii de ambuteiaje pe autostradă. Modelul dispune standard sistemul de avertizare la impactul frontal cu funcţia City Braking, premiat Euro NCAP. Gama de opţiuni este completată, alturi de sistemul de navigaţie cu display de înaltă rezoluţie, de funcţii precum Apps, care permit o integrare excelentă a telefonului mobil şi a aplicaţiilor acestuia în automobil.
 
Datorită noii aplicaţii "myKIDIO" (iniţial disponibilă doar în Germania), călătoriile lungi pot fi distractive chiar şi pentru tinerii pasageri. Aplicaţia debutează odată cu BMW Seria 2 Gran Tourer şi oferă conţinut potrivit pentru copii şi familii - cum ar fi filme artistice, seriale, cărţi audio şi jocuri audio - pe tablete precum Apple iPad, astfel încât pasagerii din spate să se distreze. Conducătorul şi pasagerul din faţă deţin controlul deplin asupra conţinutului rulat: aplicaţia poate fi operată cu uşurinţă prin intermediul controlerului iDrive şi a monitorului de control, imediat ce dispozitivul mobil este conectat la automobil. În acel moment, aplicaţia "myKIDIO" permite controlul şi utilizarea conţinutului potrivit vârstei pe tablete, astfel că şi călătoriile lungi se transformă într-o experienţă plăcută pentru copii. Afişajul central arată ce vizualizează copiii pe tablete, iar cei mici aflaţi pe locurile din spate pot utiliza BMW Kids Cockpit pentru a verifica informaţiile cu privire la călătoriei (cum ar fi timpul estimat al sosirii, viteza sau temperatura exterioară) într-o manieră simplă şi amuzantă.
 
Pe lângă versiunea standard, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este disponibil în alte patru variante. Modelul Advantage oferă funcţionalitate îmbunătăţită faţă de versiunea standard, incluzând - printre altele - aer condiţionat automat cu reglare pe două zone, Park Distance Control (control al distanţei de parcare) în spate, tempomat cu funcţie de frânare şi volan multifuncţional. Modelul Sport Line accentuează latura sportivă prin dotări exclusive de design precum jante speciale din aliaj uşor şi scaune sport, în timp ce Luxury Line evidenţiază exclusivismul prin aplicaţiile cromate, dar şi anumite decoraţiuni din aliaj uşor şi piele la interior. Pe lângă toate acestea, modelul M Sport vine cu o selecţie compusă din pachetul aerodinamic M, Shadow Line de la BMW Individual, volan M îmbrăcat în piele şi scaune M Sport - printre altele.
 
Noul BMW Seria 2 Gran Tourer va fi prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în martie.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: