Știri

Dieselgate - Porsche va rechema în service toate unitățile Cayenne Diesel vândute în Europa

Fotocredit: 

Porsche
Porsche Cayenne Diesel - scandalul Dieselgate
Guvernul Federal din Germania a cerut în mod expres Porscherecheme în service circa 22.000 de exemplare Cayenne Diesel, pe fondul nesfârșitului scandal Dieselgate. Astfel, toate SUV-urile Porsche Cayenne motorizare 3.0 TDI utilizează softul de păcălire a testelor de emisii poluante și riscă să fie retrase din circulație dacă nu vor trece pe la service-uri. Este de așteptat ca măsura să fie extinsă și la "frații" de platformă Volkswagen Touareg și Audi Q7.
 
Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anunțat faptul că modelelor în cauză li s-au retras certificările de mediu, oficialul german vorbind în mod direct despre "probabilitatea extrem de mare" ca softul dezvoltat în sânul Grupului Volkswagen să fie prezent și la bordul SUV-urilor Touareg.
 
În replică, Porsche se apără declarând faptul că softul respectiv a fost descoperit (culmea) pe percursul unor investigații interne, compania din Stuttgart fiind însă total de acord cu rechemarea în service a celor peste 20.000 de exemplare Cayenne Diesel. Totuși, oficiali de la vârful companiei au ținut să dea vina pe Audi pentru furnizarea unităților de propulsie "măsluite".
 
Porsche - motor 3.0 V6 diesel
 
Porsche produce și la ora actuală unități Cayenne motorizate în varianta incriminată, fapt pentru care Guvernul Federal va impune o interdicție de la înmatriculare pentru mașinile noi până când va fi gata update-ul necesar remedierii "problemelor".
 
Luna iulie a acestui an a marcat un adevărat cutremur în Europa pe fondul scandalului Dieselgate, Mercedes-Benz anunțând un recall pentru 3 milioane de mașini, iar Audi pentru 850.000 de automobile diesel. BMW a anunțat la rândul său, într-un comunicat de presă, faptul că pregătește o măsură similară pentru toate modelele sale diesel Euro 5 vândute pe Vechiul Continent.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: