Știri

Lynk & Co 01 - iată primul model dezvoltat de brandul păstorit de chinezii de la Geely

Fotocredit: 

Lynk & Co
Lynk & Co 01
Chinezii de la Geely, compania ce deține la ora actuală Volvo, au pus bazele unui nou brand auto. Botezat Lynk & Co, noul brand a prezentat și primul său model, materializat prin SUV-ul compact 01. Interesant este faptul că noul Lynk & Co 01 a fost dezvoltat în Suedia, pe cea mai nouă platformă modulară ce va sta la baza viitoarelor modele Volvo din Seria 40.
 
Cu un design exterior destul de complicat, ce preia discret unele elemente pe care le regăsim la Porsche Cayenne sau Kia Sportage, noul Lynk & Co 01 va fi fabricat în China, urmând a fi vândut inclusiv pe piețele din Europa și SUA. Interiorul se înscrie oarecum cu noile tendințe consacrate de Volvo.
 
În comunicatul de presă oficial, chinezii de la Lynk & Co caracterizează noul 01 drept "cea mai conectată mașină", dat fiind faptul că în orice moment crossoverul va fi conectat la soluții de cloud prin internet, iar aplicațiile ce vor putea fi instalate la bordul său vor putea fi nu numai cele oferite oficial de către producător, dar și cele dezvoltate în regim "open source". Și mai interesant este faptul că noul Lynk & Co 01 va putea fi pus la dispoziția altor șoferi printr-un sistem de car sharing, mașina putând fi monitorizată în orice moment prin intermediul unui smartphone.
 
Fiind construit pe aceeași platformă ce va fi folosită și de viitorul Volvo XC40, modelul chinezesc va utiliza, după toate probabilitățile, și noua gamă de motoare de 1.5 sau de 2.0 litri dezvoltate de constructorul suedez. O versiune plug-in hybrid este trecută deasemenea în "meniu".
 
Ca și dimensiuni, Lynk & Co 01 se încadrează în segmentul SUV-urilor compacte, acolo unde activează la ora actuală nume mari precum Kia Sportage, VW Tiguan, Renault Kadjar sau Nissan Qashqai. Datele concrete - 4.530 mm lungime, 1.654 mm înălțime, 1.855 mm lățime și 2.730 de mm ampatament.
 
Lansarea pe piață a noului model Lynk & Co este anunțată pentru anul 2018.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: