Știri

Mazda KAI CONCEPT și VISION COUPE - două automobile ce ne arată viitorul mărcii japoneze

Fotocredit: 

Mazda
Mazda KAI CONCEPT
Mazda a dezvăluit la Tokyo conceptul KAI - studiu ce prefigurează în mare măsură liniile de design ce vor fi preluate de viitoarea generație Mazda3. Totodată, KAI CONCEPT promovează noile motoare pe benzină SKYACTIV-X - unități ce utilizează o metodă inovativă de combustie.
 
Silueta conceptului Mazda KAI duce mai departe ideile limbajului de design KODO, studiul prezentata astăzi la Salonul Auto de la Tokyo având darul de seta principalele direcții estetice ce vor fi abordate nu numai de Mazda3, dar și de restul modelelor din portofoliul niponilor. Însuși numele conceptului ne indică foarte clar acest lucru - KAI traducându-se din japoneză "pionierul".
 
Despre noile motoare din familia SKYACTIV-X Mazda spune că vor revoluționa lumea propulsoarelor termice grație soluției utilizate pentru aprindere. Botezată SPCII (Spark Controlled Compression Ignition), inovativa metodă propune astfel pentru prima dată pe piață soluția aprinderii prin compresie. Acest lucru va permite obținerea unei eficiențe de ardere superioare și evident la valori de consum și emisii de noxe mai mici.
 
Mazda KAI CONCEPT este dezoltat pe o platformă tehnică nouă - SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE - arhitectură ce promite un și mai mare grad de "comunicare" între mașină și șofer.
 
Interiorul conceptului propune o soluție de organizare minimalistă, ideile filosofiei Jinba Ittai find transpuse prin elemente simple ce pun la dispoziția șoferului informațiile și modalitățile de comandă esențiale. Liniile planșei de bord ne aduc oarecum aminte de roadsterul MX-5.
 
Mazda KAI CONCEPT - interior
 
KAI CONCEPT măsoară 4.420 de mm lungime și oferă un ampatament ce ajunge la 2.750 de mm.
 
Alături de KAI, standurile Mazda din cadrul Salonului Auto de la Tokyo  găzduiesc un alt concept spectaculos - VISION COUPE.
 
Mazda VISION COUPE
 
Cu o siluetă extrem de dinamică, VISION COUPE împletește armonios ideile limbajului de design KODO - Soul of Motion cu estetica minimalistă tipic japoneză. Interiorul conceptului propune o doză importantă de tradiționalism nipon, soluțiile arhitecturale generând un habitaclu spațios ce inspiră atât relaxare, cât și dinamism.
 
Tot la salonul din capitala Japoniei vor mai putea fi admirate SUV-ul CX-8, dar și roadsterul MX-5 și varianta sa RF.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: