Știri

Mazda va produce noul CX-5 și într-o a doua fabrică din Japonia

Fotocredit: 

Mazda
Mazda CX-5 2018
Începând cu luna noiembrie 2017, Mazda va asambla noul CX-5 și în fabrica din Hofu (Japonia), exemplarele fabricate aici urmând a suplimenta volumele de producție din fabrica de la Hiroshima. Decizia niponilor le va permite să fie mult mai flexibili în fața cererii din ce în ce mai mari pentru SUV-uri, la nivel global.
 
Strategia legată de producția noului CX-5 copiază fidel mișcarea făcută în iarna anului trecut, în urma căreia și micul crossover CX-3 a început să fie produs în cele două fabrici amintite mai sus. 
 
Ambițiile Mazda vorbesc despre vânzări globale ce ar trebui să totalizeze 1.65 milioane de automobile, în perioada martie 2017 - martie 2019, atingerea respectivei valori urmând a avea la bază tocmai crearea unui sistem de producție flexibil care să permită suplimentarea volumelor de asamblare pentru SUV-uri, categorie pentru care clienții din întreaga lume își arată un interes tot mai mare.
 
Dezvăluită în toamna anului trecut și lansată deja pe piața din Japonia în luna februarie, noua generație Mazda CX-5 a atras deja peste 16.500 de comenzi ferme, valoare cam de șapte ori mai mare față de targetul de vânzări stabilit.
 
"Ca și în cazul lui CX-3, începerea producției pentru CX-5 în fabrica de la Hofu face parte dintr-un plan ce ne va permite o mai mare flexibilitate între uzine și între modele. Vom face tot posibilul pentru a livra clienților crossoverele dorite", a declarat pe acest subiect Masatoshi Maruyama, responsabil cu producția în cadrul Mazda.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: