Știri

McLaren 540C Coupe - al doilea membru al familiei Sport Series

Fotocredit: 

McLaren
Noul McLaren 540C Coupe
McLaren va lansa cel de-al doilea model din familia Sport Series - 540C Coupe - cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Noul super-car se alătură astfel "fratelui mai mare" 570S Coupe.
 
Indicativul maşinii spune totul despre puterea motorului folosit - 540 de CP scoşi dintr-un V8 de 3.8 litri. Cuplul maxim atinge valoarea de 540 Nm, valori ce permit o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 3.5 secunde şi o viteză maximă de 320 de km/h. Sprintul de la 0 la 200 de km/h se realizează în 10.5 secunde. Cutia de viteze automată SSG, cu şapte trepte, transmite puterea către roţile din spate.
 
La performanţele excepţionale contribuie şi greutatea de doar 1.311 kg, rezultată prin folosirea unui şasiu din fibră de carbon, dar şi al componenetelor provenite din lumea curselor.
 
Exteriorul noului 540C Coupe împrumută ADN-ul deja existentului 570S Cpupe, cu elemente uşor restilizate pentru a se face diferenţa clară între cele două maşini. Jantele din aliaj uşor au diametrul de 19 inch pe faţă şi 20 de inch pe spate şi sunt încălţate cu pneuri Pirelli P Zero, special dezvoltate pentru familia Sport Series.
 
Şoferul poate comuta între modurile Normal, Sport şi Track, fiecare dintre ele cu setări specifice numelui pe care îl poartă.
 
La interior se remarcă atmosfera tipică ultimelor modelel lansate de McLaren , cu scaune port din piele şi o consolă centrală ce adăposteşte un ecran tactil IRIS de 7 inch prin intermediul căruia se controlează toate funcţiile sistemului de infotainment.
 
Noul McLaren 540C Coupe va ajunge la primii clienţi abia în primăvara lui 2016, preţul de pornire fiind de 175.000 de euro.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: