Știri

McLaren își va construi propria fabrică de asamblare a șasiurilor din fibră de carbon

Fotocredit: 

McLaren
McLaren 570S
McLaren are de gând să-și construiască propria fabrică pentru asamblarea șasiurilor din fibră de carbon, componente ce la ora actuală sunt fabricate de un furnizor din Austria. Noua facilitate de producție va fi situată în Sheffield, oraș situat în nordul Angliei.
 
Decizia britanicilor nu ar avea nicio legătură cu ieșirea Regatului Unit din UE, un purtător de cuvânt al companiei referindu-se la necesitatea asigurării unui cât mai mare control asupra proceselor de producție a șasiurilor, una dintre ingredientele cele mai importante în "rețeta" super-mașinilor McLaren.
 
Investiția în noua fabrică McLaren se cifrează undeva în jurul sumei de 60 de milioane de euro, iar funcționarea acesteia la capacitate maximă nu se va produce înainte de anul 2020. În acel moment vor munci în fabrica din Sheffield nu mai puțin de 200 de oameni înalt calificați.
 
Asamblraea mașinilor se va face tot în centrul tehnologic din Woking, acolo unde McLaren își are și sediul central. Compania britanică traversează cea mai fastă perioadă din istoria sa, anul 2016 marcând livrarea a nu mai puțin de 3.286 de exemplare din gama sa clienților din întreaga lume.
 
Salonul Auto de la Geneva va găzdui premiera mondială a primului model din cea de-a doua generație McLaren Super Series, noua mașină fiind prima dintr-o pleiadă de nu mai puțin de 22 de noi modele programate a fi lansate până în anul 2022.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: