Știri

McLaren Special Operations a pregătit două "rachete" pentru Salonul Auto de la Geneva

Fotocredit: 

McLaren
McLaren P1 și McLaren 675LT Spider by MSO
McLaren va fi prezentă la Salonul Auto de la Geneva cu cel mai mare stand al său pregătit vreodată pentru un eveniment de  acest gen, firma britanică urmând a prezenta două exemplare unicat, pregătite de divizia MSO (McLaren Special Operations). Este vorba de un McLaren P1 și de un 675LT Spider, ambele modificate estetic pentru a arăta posibilitățile extreme de personalizare de care dau dovadă englezii din Woking.
 
McLaren P1 by MSO, care a ieșit curând din producție după ce toate cele 375 de exemplare au fost și livrate noilor proprietari, va fi prezentat la Geneva cu un kit de caroserie din fibră de carbon combinat cu o nuanță specială de vopsea - Lio Blue. Jantele din aliaj sunt vopsite în negru, iar interiorul este complet redecorat cu Alcantara și inserții de nuanță albastră. Un scut termic din aur de 24 de carate protejează evacuarea, drept omagiu adus legendarului McLaren F1.
 
Marcând debutul său public cu ocazia salonului elvețian, noul McLaren 675LT Spider va fi fabricat în doar 500 de unități - toate deja rezervate de către clienți. Echipa de la MSO a pregătit un exemplar cu totul aparte, vopsit Ceramic Grey și la care s-a folosit și mai multă fibră de carbon decât la un exemplar normal. Astfel, hardtopul retractabil este fabricat din fibră de carbon și poate fi operat chiar și până la viteze de până la 40 de km/h, în timp ce bara față găzduiește guri de ventilație din același material. Eleronul Long Tail este vopsit în partea superioară în culoarea caroseriei, iar în partea inferioară lasă să se întrevadă materialul din care este fabricat - evident, tot fibră de carbon.
 
La interior, McLaren 675LT Spider by MSO impresionează prin scaunele de curse îmbrăcate în Alcantara și cusute cu ață galbenă, contrastantă. Același scut termic din aur de 24 de carate se poate observa în jurul evacuării din titaniu.
 
McLaren 675LT Spider este propulsat de un motor V8 twin turbo de 3.8 litri care produce 675 de CP și 700 Nm cuplu maxim și poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 2.9 secunde. Sprintul până la 200 de km/h, cu start de pe loc, se face în 8.1 secunde, iar viteza maximă este de 326 de km/h.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: