Știri

McLaren va lansa în martie a doua generație a familiei Super Series

Fotocredit: 

McLaren
McLaren Monocage II
McLaren va lansa în martie cea de-a doua generație a familiei sale de mașini Super Series, care cuprinde la ora actuală modelele 12C, 650S și 675LT. Primul nou model Super Series va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva.
 
Noul model ce va fi lansat la Geneva va fi primul din gama de 15 noi modele prevăzute în așa numita strategie Track22, prin care constructorul britanic are de gând să-și revizuiască radical atât platformele tehnice, cât și sistemele de propulsie. Din ecuație nu vor lipsi unitățile electrice.
 
Cea de-a doua generație Super Series va fi dezvoltată pe vaza unei platforme cu totul noi, ce implică utilizarea unei structuri de rezistență fabricată exclusiv din fibră de carbon. Astfel, primul nou model Super Series va cântări doar 1.283 de kg, fiind mai ușor decât actualul 650S.
 
Noua structură, botezată Monocage II, a permis și coborârea centrului de greutate, dar și crearea unui spațiu de acces mai larg în habitaclu. Opțional, clienții vor putea alege așa numita opțiune "Visible Monocage", care lasă să se întrevadă structura din fibră de carbon în zona montanților parbrizului.
 
Conform zvonurilor de ultimă oră, primul noul model din familia Super Series se va numi 720S și va fi propulsat de același motor V8 biturbo de 4.0 litri, upgradat pentru a oferi 720 de CP, față de "doar" cei 650 de CP oferiți de versiunea 650S. Noul model va oferi și un mod de rulare dedicat rulării pe circuit, similar cu ceea ce oferă super-carul McLaren P1.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: