Știri

Noul Infiniti Q30 a fost lansat oficial la Frankfurt

Fotocredit: 

Infiniti
Noul Infiniti Q30
Infiniti a prezentat la Frankfurt noul Q30, un automobil compact cu care japonezii vor să atragă clienții de mașini premium ce vor și altceva în afară de mărci germane. Cu toate acestea, noul Infiniti Q30 este strâns înrudit cu o compactă premium germană, și anume Mercedes-Benz A-Class. De ce? Răspunsul este foarte simplu - parteneriatul Daimler Nissan permite acum folosirea platformelor, a subansamblelor și a motorizărilor de către toate mărcile subsidiare celor doi giganți.
 
Astfel, noul Q30 preia de la A-Class majoritatea motorizărilor, platforma tehnică, dar și o serie de elemente regăsite la interior. Infiniti plusează însă la capitolul designului exterior, acolo unde Q30 este una dintre cele mai frumoase mașini din clasa compactă lansată în ultima vreme. Silueta dinamică a noului Q30 este accentuată și mai tare pe versiunea Sport a acestuia, variantă ce este cu 20 de mm mai scundă decât variantele normale. Jantele din aliaj pe 19 inch completează imaginea dinamică a acestei versiuni.
 
Interiorul combină unele linii originale Infiniti cu mare parte din elementele întâlnite în A-Class. Sunt ușor de recunoscut ceasurile de bord, volanul, scaunele sau comenzile climatizării și ale geamurilor electrice de origine Mercedes-Benz.
 
Capitolul motorizări este asigurat de o serie dezvoltată de Renault și Mercedes-Benz. Clienții pot alege așadar între trei motoare pe benzină (1.6 turbo de 122 sau 156 CP, 2.0 turbo 211 CP) sau două dieseluri (1.5 109 CP și 2.2 170 CP). Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală, cu șase trepte sau la una automată cu șapte rapoarte.
 
Noul Infiniti Q30 nu se va vinde în România, știut fiind faptul că brandul japonez nu mai este reprezentat oficial la noi de ceva ani, din cauza vânzărilor modeste.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: