Știri

Noul Renault Koleos a fost dezvăluit, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing

Fotocredit: 

Renault
Noul Renault Koleos 2017
Renault a dezvăluit noul Koleos, cu ocazia debutului Salonului Auto de la Beijing. Văzut ca un produs global ce se va vinde pe 80 de piețe din întreaga lume, noul Renault Koleos va fi cel mai mare SUV din portofoliul francezilor, situându-se totodată în linia vârfurilor de gamă Renault, alături de noile Talisman și Espace.
 
Designul exterior, gândit de o echipă condusă de același  Laurens van den Acker, îl apropie pe Koleos de ceea ce vedem la noile Talisman sau Megane, farurile masive puse în evidență de tehnologiile LED fiind completate de unitățile luminilor de zi, în forma literei C. Partea din spate este dominată de blocurile optice masive, ce se întind pe aproape toată lățimea mașinii, caracteristică regăsită și la modelele amintite mai sus. Estetica este accentuată însă de elemente specifice unui SUV, cum ar fi protecțiile laterale de pe uși, jantele masive dau barele din aluminiu de pe acoperiș. Garda la sol de 213 mm, alături de un performant sistem de tracțiune 4x4 vor să plaseze noul Koleos în fruntea segmentului D al SUV-urilor, din punctul d evedere al capabilităților de trecere în off-road.
 
Dacă tot am vorbit de sistemul de tracțiune 4x4, Renault preia tehnologiile de  la fratele de alianță Nissan X-Trail, construit pe aceeași platformă comună CMF (Common Module Family). Șoferul are la dispoziție așa numitul sistem 4x4-i ce permite alegerea modului preferat de rulare - doar cu tracțiune față, 4WD AUTO sau 4WD LOCK, acesta din urmă furnizând cele mai bune rezultate pe suprafețele cu aderență scăzută.
 
Interiorul preia, la fel ca exteriorul, numeroase elemente deja cunoscute prin intermediul noilor Talisman și Espace, pornind de la ecranul tactil de 8.7 inch orientat pe verticală și până la instrumentarul de bord reprezentat de un al ecran color ce poate fi personalizat în funcție de preferințele celui aflat la volan. Cum ecranul de care vorbim mai sus poate fi configurat pe nivelurile de echipare superioare, în standard este oferit un ecran mai mic, de 7 inch, orientat pe orizontală. Ambele ecrane găzduiesc interfața grafică oferită e sistemul de infotainment R-LINK 2, sistem ce oferă cam tot ceea ce și-ar dori un utilizator amator al celor mai recente tehnologii - funcții tactile de control (zoom cu două degete, scrooling sau drag and drop), navigație 3D, conectivitate Bluetooth, port USB, mufă jack de 3.5 mm, slot pentru card SD sau funcții de recunoaștere vocală.
 
Șoferul și pasagerii se bucură de cel mai mare spațiu interior in clasă, Renault oferind ca și reper exemplificativ spațiul pentru genunchi oferit pasagerilor de pe bancheta spate - 289 de mm. Acesta a putut fi creat grație ampatamentului de 2.710 mm, lungimea totală a noului Koleos ajungând la 4.670 de mm. Portbagajul oferă 624 de litri volum pentru depozitarea bagajelor, bancheta spate rabatată complet putând duce volumul total al portbagajului până la impresionanta valoare de 1.945 de litri.
 
Încă nu se știu detalii legate de motorizări, însă este foarte probabil ca Talisman să fie "sursă de inspirație" și la acest capitol, cu cele mai performante versiuni ale propulsoarelor dCi și TCe, dar și prin oferta de transmisii automate EDC.
 
Noul Renault Koleos se va fabrica pentru piața internașională la uzina sud-coreeană din Busan, în timp ce exemplarele dedicate pieței din China vor fi asamblate în noua facilitate de producție din Wuhan. Primele unități vor fi livrate clienților din Australia, Turcia, statele din zona Golfului și din America de Sud, începând cu toamna lui 2016. Sfârșitul lui 2016 va marca startul comercializării în China, în timp ce clienții din Europa și Rusia vor trebui să aștepte începutul anului 2017 pentru a putea conduce noul Renault Koleos.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: