Știri

Noul Renault Megane - dezvăluit oficial. Iată primele imagini și detalii

Fotocredit: 

Renault
Noul Renault Megane 2016
Renault a prezentat oficial primele imagini și detalii ale noului Megane, ajuns acum la cea de-a patra generație.  Lansat la 20 de ani distanță de la apariția primului model, noul Megane va avea încă din start și o versiune GT, special dezvoltată de divizia Renault Sport.
 
Dacă vorbim de design, noul Renault Megane se inspiră serios de la proaspăt lansatul Talisman, cele mai importante elemente apropiate estetic fiind farurile cu luminile de zi din partea inferioară în fomra literei C, stopurile înguste ce se întind pe aproape toată lungimea hayonului, dar și interiorul cu a sa consolă centrală ce înglobează displayul vertical.
 
Noul model are o gardă la sol cu 25 de mm mai mică decât vechiul Megane, fiind mai lat cu 47 de mm în față și 39 de mm în partea din spate. Lungimea noului Megane a crescut cu 28 de mm.
 
 
"Liniile precise si tensionate, orientate catre inainte, sunt desenate pe suprafatele laterale. Asociate unor flancuri sculptate, aceste linii confera dinamism si un caracter puternic  noului Megane" precizeaza Franck Le Gall, designer Renault.
 
Versiunea Megane GT oferă o bară față redesenată pentru a exprima mai multă sportivitate. Integrează o gură de aerisire mai largă și grila frontalp în forma de fagure. În spate design-ul noului Megane GT este subliniat de cele două evacuări cromate ce continuă design-ul sportiv al parții față și încadrează un difuzor venit din universul Formulei 1.
 
Noul Megane GT poartă logo-ul «Renault Sport» în partea din spate, deasupra  aripilor, precum și în față. Versiunea GT poate fi comandată într-o culoare inedită "Bleu Iron" asociată unor elemente în gri închis din bara față și pe oglinzile exterioare, pentru a sublinia apartenența la universul GT. Noul Megane GT propune de asemenea jante de aluminiu de 18 inch diamantate, dezvoltate special de Renault Sport. 
 
Detaliile complete despre noul Megane vor fi oferite de Renault odată cu debutul Salonului Auto de la Frankfurt, pe 15 septembrie.
 
UPDATE 16.09.2015:
 
Interiorul este schimbat radical, primind, pe lângă desinul consolei centrale preluat de la Talisman, instrumentarul de bord de la noul Kadjar centrat pe un ecran TFT de 7 inch. Noul Renault Megane este dotat, opțional, cu un head-up display, cu proiecție pe un acran transparent ce iese din planșa de bord. Calitatea materialelor și nivelul asamblării acestora au trecut la un nivel superior, cei de la Renault fiind conștienți de misiunea foarte grea pe care noul Megane o are în fața unor rivali redutabili, ca VW Golf, Ford Focus sau noua Opel Astra.
 
Volumul portbagajului ajunge la 434 de litri, locul doi ca și valoare în segment. Spațiul destinat pasagerilor a crescut și el.
 
Gama de motorizări cuprinde pentru început trei versiuni diesel și două pe benzină, la care se adaugă o variantă de vârf TCe pentru Megane GT.
 
Astfel, noul Renault Megane GT primește sub capotă un motor TCe 205 cuplat la o cutie de viteze automată cu dublu-ambreiaj EDC, cu șapte trepte. Din 2016 va fi disponibilă și o versiune diesel, dCi 165 - care va fi cuplată tot la o cutie EDC, dar cu șase rapoarte.
 
Versiunile "normale" de motorizare ale noului Megane sunt următoarele: Energy dCi 90, Energy dCi 110 (cuplat la o cutie EDC cu șase trepte), Energy dCi 130, respectiv Energy TCe 100, Energy TCe 130 și Energy TCe 130 cuplat la cutia EDC cu șapte rapoarte.
 
Renault promite introducerea începând cu anul 2017 a unei versiuni hybrid diesel, cu un consum mediu de sub 3.0 l/100km.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: