Știri

Porsche Cayenne Diesel a intrat în vizorul autorităților de mediu germane

Fotocredit: 

Porsche
Porsche Cayenne Diesel - emisii NOx
Autoritățile germane vor să deschidă o nouă investigație pe marginea scandalului Dieselgate, de această dată vizată fiind compania Porsche și ale sale SUV-uri Cayenne echipate cu un motor diesel V6 de 3.0 litri. Noua anchetă va fi condusă tot de către KBA - Autoritatea Federală de Transport din Germania - și are la bază o investigație de presă a revistei Der Spiegel.
 
Jurnaliștii germani au apelat șa institulul TUV Nord pentru a verifica emisiile de NOx ale modelului Porsche Cayenne Diesel echipat cu un motor 3.0 TDI dezvoltat de Audi. După teste concluzia specialiștilor de la TUV Nord a fost una cât se poate de clară - "emisiile în acest test au fost mai mari decât limitele normale pentru acest model. Cu valorile înregistrate mașina nu ar fi primit avizul de mediu din partea autorităților".
 
Oficialii Porsche s-au limitta la a comenta faptul că rezultatele testelor "sunt de neînțeles" și că valorile emisiilor poluante depind de o serie de factori precum temperatura, viteza sau sarcina la care este supus motorul.
 
Noile știri legate de Porsche vin doar la o săptămână distanță de la un episod similar cu Audi în centrul atenției, constructorul din Ingolstadt fiind acuzat de aceleași probleme pe modelele A8 și A7 motorizate V6 și V8 TDI. Unitățile în cauză vor fi rechemate în service pentru a li se face un update de soft.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: