Știri

Renault ZOE primește o nouă versiune, cu baterie mai mare și autonomie de până la 400 de km

Fotocredit: 

Renault
Renault ZOE Z.E. 40
Vestea lansării unei versiuni upgradate pentru ZOE a fost confirmată ofical astă de către Renault, francezii anunțând noul ZOE cu baterie Z.E. 40 ce poate asigura o autonomie de 400 de km, calculată după ciclul NEDC. Autonomia în condiții reale de trafic se învârte undeva în jurul valorii de 300 de km.
 
Noua versiune Renault ZOE beneficiază de o baterie de 40 de kWh, ce furnizează energie unui motor electric a cărui putere a fost crescută la rândul său, până la 88 de CP.
 
Noul ZOE Z.E. 40 nu va înlocui în gamă vechiul ZOE, acesta din urmă fiind oferit în continuare, în aceleași specificații - baterie de 22 kWh și motor de 77 CP. Diferența de preț între cele două versiuni este de așteptat a fi în jurul valorii de 3.000 de euro.
 
Cu ocazia dezvăluirii noii versiuni ZOE, Renault a prezentat și noi servicii online integrate în sistemul de infotianment R-Link. Acestea sunt:
  • Z.E. Trip - care localizează toate stațiile de încărcare publice
  • Z.E. Pass - permite utilizarea tuturor stațiilor de încărcare, indiferent de urnizor, simplificând în același timp modalitățile de plată a încărcării
  • Z.E. spartophone app - ce permite navigația de tip "door-to-door"
Clienții Renault ZOE vor putea comanda și un nou tip de stație de încărcare rapidă, unitate ce permite încărcarea bateriei până la un nivel de 70 de procente în circa 30 de minute și care poate fi montată acasă în schimbul a circa 700 de euro.
 
Pentru a marca lansarea noului ZOE Z.E. 40, Renault va oferi ediția specială ZOE Edition One, ce vine în standard, printre altele, cu un sistem audio Bose, scaune îmbrăcate în piele sau o culoare exclusivistă pentru caroserie.
 
Comenzile pentru noul ZOE pot fi deja plasate, primele exemplare urmând a fi livrate spre sfârșitul anului curent.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: