Știri

SEAT a lansat cel mai puternic model din portofoliul său - noul Leon CUPRA 300

Fotocredit: 

SEAT
Noul SEAT Leon CUPRA 300
După faceliftul compactei Leon iată că SEAT a prezentat și noul Leon CUPRA 300, vârful de gamă al hot hatch-ului spaniol primind așadar un plus de putere, dar și toate noile tehnologii de siguranță activă sau de asistență a șoferului.
 
Față de vechiul Leon CUPRA 290, noul CUPRA 300 oferă, așa cum îi spune și numele, cu 10 CP mai mult, sub capota sa stând același propulsor 2.0 TSI. Și valoarea maximă a cuplului motor a fost ridicată, de la 350 la 380 de Nm, acesta fiind disponibilă pe o plajă extrem de largă de turații, cuprinsă între 1.800 și 5.500 rpm.
 
O altă noutate introdusă în familia actuală Leon CUPRA este reprezentată de versiunea cu tracțiune integrală 4Drive în care poate fi comandat breakul Leon CUPRA ST, acesta venind în standard și cu o cutie de viteze DSG. Tracțiunea integrală a fost oferită pe prima generație Leon CUPRA, lansată în anul 2000.
 
Noul SEAT Leon CUPRA 300 ST
 
Noul Leon CUPRA 300 va fi oferit în toate versiunile de caroserie, șoferul având la dispoziție șasiul adaptiv DCC completat de sistemul CUPRA Drive Profile ce oferă cinci moduri de rulare distincte - Comfort, Sport, Eco, Individual și, bineînțeles, CUPRA.
 
Pe lângă modificările de ordin tehnic, noul Leon CUPRA 300 a primit și toate modificările estetice aduse de faceliftul familiei Leon, dar și un număr impresionant de sisteme de siguranță și asistență, printre care se numără Traffic Jam Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control sau Pedestrian Protection. Nu lipsesc din "meniu" frâna de mână comandată electric, sistemul de pornire a motorului de la buton sau sisetmul de infotainment Media System Plus, cu al său ecran tactil de 8 inch și tehnologie de încărcare wireless pentru telefoanele compatibile.
 
Noul SEAT Leon CUPRA 300 va putea fi comandat începând cu primăvara anului 2017.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: