Știri

SEAT va lansa în 2018 un nou SUV, plasat în gamă peste Ateca

Fotocredit: 

SEAT
SEAT - nou SUV lansat in 2018
SEAT vrea să profite din plin de imensul succes de care se bucură SUV-urile pe piața din Europa, confirmând faptul că în 2018 va lansa un model mai mare decât Ateca. Noul model va fi asamblat în fabrica VW de la Wolfsburg și va avea strânse legături cu recent lansatul Tiguan Allspace, dar și cu SKODA Kodiaq.
 
Informațiile de mai sus vin chiar din partea CEO-ului SEAT, Luca di Meo, acesta vorbind despre noul SUV în cadrul conferinței de presă în care au fost prezentate rezultatele finaciare anuale ale companiei spaniole.
 
Cu un nume ce va fi inspirat de o localitate din Spania, așa cum ne-a obișnuit SEAT în nomenclatorul său de modele, noul SUV se va alătura așadar în portofoliul ibericilor alături de Ateca, dar și lângă Arona - crossover de clasă mică așteptat spre a fi lansat chiar anul acesta. Noul model va fi oferit atât într-o versiune cu cinci locuri, cât și în varianta cu șapte locuri, "rețetă" deja cunoscută grație lui Kodiaq și noului Tiguan Allspace.
 
Cele trei SUV-uri vor trebui să realizeze în viitorul nu foarte îndepărtat grosul vânzărilor pentru SEAT, brand ce încearcă să treacă peste o perioadă nu foarte roz la acest capitol.
 
Binecunoscutele Leon și Ibiza vor rămâne totuși puncte de atracție semnificative în showroom-urile SEAT, date fiind segmentele în care activează și care încă adună procente importante din totalul pieței de automobile din Europa.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: