Știri

Simone Tempestini va lua startul în Raliul Suediei, unul complet atipic anul acesta

Fotocredit: 

Napoca Rally Academy
Simone Tempestini este pregătit să ia startul în Raliul Suediei 2016, la volanul aceluiași Ford Fiesta R5, cu interes principal în clasamentul WRC 2. Condițiile de vreme sunt însă total atipice pentru ceea ce ne obișnuise etapa nordică, căldura din ultima vreme topind aproape în totalitate zăpada și transformând mare parte din speciale într-unele pe noroi amestecat cu zăpadă. 
 
În consecință, organizatorii au fost nevoiți să regândească formatul raliului și au renunțat la opt probe speciale din program, lungimea totală a raliului fiind acum de doar 241,4 km, față de 331,2 km cât au fost inițial.
 
“M-am pregătit pentru etapa aceasta și speram să adunăm experiență în condițiile specifice, pe zăpadă, cu pneuri înguste, clutate. Din păcate vremea este complet schimbată aici”, a spus Simone Tempestini, după recunoașterile oficiale.
 
După ce recunoașterile au fost decalate cu o zi, organizatorii au decis într-un final ca etapa a doua din WRC să se desfășoare, în ciuda condițiilor complet diferite față de cele așteptate de toată lumea. 
 
Astfel, startul este programat pentru vineri, 12 februarie, în program fiind incluse doar 13 probe speciale. “Va fi și asta o experiență pentru noi. Nimeni nu a mai mers pe noroi și macadam cu pneuri specifice pentru Suedia. Sper să avem suficient de mult noroc pentru a nu face pană. Trebuie să ne adaptăm la condiții de aderență schimbătoare, ceea ce nu va fi deloc confortabil. Vom analiza situația pe fiecare probă specială și ne vom adapta tactica în funcție de ceea ce găsim pe drum”, a mai spus Simone Tempestini.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: