Știri

Sindicaliștii Ducati au reușit să stopeze vânzarea companiei aflată în portofoliul Grupului Volkswagen

Fotocredit: 

VW Group
Ducati Corse - MotoGP
Se pare că Grupul Volkswagen ar fi întrerupt procesul de vânzare a Ducati, legendara companie constructoare de motociclete urmând a rămâne în continuare sub umbrela grupului german grație presiunilor sindicatelor din Italia, susținute de puternicul sindicat german IG Metall.
 
"CEO-ul Ducati ne-a comunicat vineri (29 septembrie) faptul că boardul de supervizare din cadrul VW Group a decis să suspende procesul de vânzare", a declarat Bruno Papignani - unul dintre liderii sindicatului FIOM CIGL, ce reprezintă interesele angajaților Ducati.
 
Vânzarea Ducati a început să fie adusă în discuție încă de anul trecut, atunci când criza post Dieselgate a determinat mai marii Grupului Volkswagen să analizeze cu maximă seriozitate reorganizarea companiei și renunțarea la afacerile ce nu sunt în directă legătură cu producția de automobile sau autoutilitare.
 
Marca italienească se află la ora actuală sub administrarea Audi, compania din Ingolstadt achiziționând Ducati în 2012 contra sumei de 860 de milioane de EURO. Dacă ar fi vândută acum, Ducati ar aduce în conturile VW Group circa 1.5 miliarde de EURO, conform analiștilor financiari.
 
Scandalul Dieselgate continuă să ridice mari probleme gigantului german, chiar săptămâna trecută fiindu-ne comunicat faptul că Volkswagen va mai trebui să pună deoparte 2.5 miliarde de EURO pentru rezolvarea problemelor din SUA. În total, Grupul VW va cheltui peste Ocean cel puțin 25 de miliarde de EURO.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: