Știri

Toyota a vândut în 2017 peste 1.5 milioane de mașini electrificate

Fotocredit: 

Toyota
Toyota Prius plug-in hybrid
Toyota a vândut la nivel global în 2017 peste 1.52 milioane de vehicule electrificate, valoare ce depășește cu opt procente performanțele anului precedent. Totodată, constructorul nipon a atins deja în avans targetul setat pentru 2020 și care prevedea comercializarea a peste 1.5 milioane de mașini "verzi" în fiecare an.
 
În cei peste 20 de ani trecuți de la lansarea pe piață a primei generații Prius Toyota a reușit să vândă un total de aproape 11.5 milioane de automobile hibrid sau plug-in hybrid, ritmul de creștere crescând exponențial de la circa 500 de exemplare în 1997 la cele peste 1.5 milioane livrate anul trecut.
 
Ambițiile japonezilor nu se opresc însă aici și vizează comercializarea a nu mai puțin de 5.5 milioane de mașini electrificate anual, începând cu anul 2030. Pentru a atinge această țintă Toyota vrea să ofere în portofoliul său la nivel global 10 modele electrice sau hibrid în anul 2020. Mai mult, începând cu anul 2025 fiecare model din portofoliu ar trebui să aibă și o versiune electrificată.
 
În oferta actuală Toyota și Lexus se regăsesc modele hibrid, plug-in hybrid, dar și Mirai - primul automobil produs în serie mare propulsat cu hidrogen.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: