automobile cu hidrogen

ë-Jumpy Hydrogen – prima utilitară Citroën propulsată cu ajutorul pilelor de combustie

Citroen ë-Jumpy Hydrogen

Noul ë-Jumpy Hydrogen completează gama de vehicule comerciale ușoare Citroën. Cu o arhitectură ce asociază pila de combustie cu hidrogen și o baterie, van-ul oferă tot ce e mai bun dintre cele două tehnologii.

Peugeot prezintă prima sa utilitară propulsată cu hidrogen: e-EXPERT Hydrogen

PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen

Versiunea electrică pe bază de hidrogen confirmă implementarea rapidă a gamei de vehicule electrificate Peugeot EXPERT, după lansarea în 2020 a modelului e-EXPERT alimentat de la o baterie, votat la începutul anului 2021 International Van of the Year.

Toyota a vândut în 2017 peste 1.5 milioane de mașini electrificate

Toyota Prius plug-in hybrid
Toyota a vândut la nivel global în 2017 peste 1.52 milioane de vehicule electrificate, valoare ce depășește cu opt procente performanțele anului precedent. Totodată, constructorul nipon a atins deja în avans targetul setat pentru 2020 și care prevedea comercializarea a peste 1.5 milioane de mașini "verzi" în fiecare an.

În cel mult 10 ani mașinile alimentate cu hidrogen vor costa cât un hibrid obișnuit

Toyota Mirai
Nu mai tîrziu de anul 2025 automobilele propulsate cu ajutorul hidrogenului vor avea același preț ca mașinile hibrid. "Previziunea" vine din partea oficialilor Toyota - unul dintre principalii dezvoltatori ai acestui tip de propulsie.

Hyundai a prezentat succesorul lui ix35 Fuel Cell

Hyundai SUV - alimentat cu hidrogen
Hyundai a dezvăluit la Seoul noua generație a SUV-ului propulsat cu ajutorul pilelor de hidrogen. Noul model nu are pentru moment stabilit un nume, este dezvoltat într-o formă foarte apropiată de cea de serie și va înlocui vechiul ix35 Fuel Cell - versiune lansată pe piață în anul 2013.

Toyota va rechema în service toate exemplarele Mirai vândute până acum

Toyota Mirai - rechemare service
Toyota va rechema în service toate exemplarele Mirai vândute până acum, modelul pus în mișcare cu ajutorul pilelor cu hidrogen având unele probleme legate de voltajul generat de respectivul ansamblu propulsor.

Noul Mercedes-Benz GLC F-CELL va fi primul plug-in hybrid alimentat cu hidrogen din lume

Noul Mercedes-Benz GLC F-CELL
Mercedes-Benz a dezvăluit mai multe detalii legate de noul GLC F-CELL, SUV cu totul ieșit în comun în privința soluțiilor de propulsie. Acesta va avea sub capotă un ansamblu de pile alimentate cu hidrogen care produc curentul electric necesar unității electrice ce propulsează mașina, însă originalitatea soluției tehnice de propulsie vine de la o a doua sursă de alimentare cu electricitate, materializată printr-o baterie Li-Ion, de 9 kWh, care poate fi înzărcată la priză.

În viitorul apropiat toate modelele Mercedes-Benz și smart vor fi "electrificate"

Mercedes-Benz si smart - viitoarea gama de modele verzi
Daimler se pregătește serios pentru viitor, anunțând investiții masive în tehnologiile "verzi" care vor sta la baza următoarelor sale generații de automobile. Astfel, în următorii doi ani vor fi investite în această direcție nu mai puțin de șapte miliarde euro, bani ce vor permite Mercedes-Benz și smart să-și realinieze radical gamele de autovehicule oferite clienților. În scurt timp smart va fi primul brand auto din lume care va avea în portofoliu toate modelele oferite atât în versiunea de propulsie clasică (cu motor termic), cât și în varianta plug-in hybrid.

Honda a dat startul vânzărilor noii Clarity Fuel Cell, în Japonia

Noua Honda Clarity Fuel Cell
Honda a dat startul vânzărilor noii Clarity Fuel Cellprima sa mașină alimentată cu hidrogen. Deocamdată, singura piața pe care Honda Clarity Fuel Cell va fi disponbilă este Japonia.

Conceptul Lexus LC-FC va avea premiera europeană la Geneva

Lexus LC-FC
Lexus va prezenta, în premieră europeană, la Salonul Auto de la Geneva, conceptul LF-FC - o mașină ce folosește ca sursă de producere a energiei electrice pilele de combustie cu hidrogen. Constructorul japonez este hotărât să lanseze un model de serie dezvoltată pe baza conceptului LC-FC, în anul 2020, beneficiind de suportul și experiența Toyota, care deja deține un astfel de model în portofoliu - Mirai.

Audi A4 allroad quattro și h-tron quattro - premierele Audi de la Detroit

Noul Audi A4 allroad quattro - Conceptul Audi h-tron quattro
Audi a ales Salonul Auto de la Detroit pentru a dezvălui în premieră mondială noul A4 allroad quattro, dar și un concept inedit - h-tron quattro - ce ne înfățișează un SUV propulsat electric și având drept sursă de energie pilele de combustie cu hidrogen.

Noua Toyota Mirai a ajuns în Europa

VIDEO - Hyundai promovează versiunea ix35 alimentată cu hidrogen

Hyundai ix35 Fuel Cell - masina alimentata cu hidrogen
Hyundai a vrut să demonstreze potențialul automobilelor propulsate cu ajutorul celulelor alimentate cu hidrogen, print-o călătorie de 24 de ore ce i-a avut drept protagoniști pe doi cercetători norvegieni și un Hyundai ix35 alimentat cu hidrogen.

1.500 de comenzi ferme pentru Toyota Mirai, la numai o luna de la lansare

Noua Toyota Mirai
Toyota a înregistrat deja 1.500 de comenzi ferme pentru Mirai, modelul său alimentat cu hidrogen. Acest lucru se întâmplă la doar o lună de la lansarea oficială pe piaţa din Japonia.
Subscribe to RSS - automobile cu hidrogen