Știri

Alte 127.000 de mașini diesel Audi vor fi rechemate în service-urile din Europa

Fotocredit: 

Audi
Audi A8 V6 TDI - rechemare service Dieselgate
Audi este nevoită să recheme în service alte circa 127.000 de mașini diesel EURO 6, la cererea expresă a KBA (Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania). Problema ține din nou de utilizarea software-ului ce dezactivează sistemele de filtrare a oxidului de azot în condiții de trafic real.
 
Astfel, pe lista de recall se regăsesc modele A4, A5, A6, A7, A8, Q5 și Q7 - toate cu motoare TDI V6 sub capotă. Conform jurnaliștilor germani de la Bild am Sontag toate cele 127.000 de mașini (din care aproape 78.000 înmatriculate în Germania) utilizează softul "minune" ce știe să discearnă dacă mașina trece prin teste de laborator sau rulează în traficul real.
 
Mai mult, KBA a amenințat cu retragerea aprobărilor de punere în circulație a celei mai recente generații A8, lansate în vara anului trecut.
 
Reacția oficială a Audi face referire la faptul că mașinile în cauză ar face parte din "lotul" de 850.000 de unități anunțate pentru rechemare în luna iulie 2017. Pentru toate acestea a fost pregătit un software complet revizuit, testat și trimis pentru verificări la KBA.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: