Știri

Dieselgate - BMW se află din nou în vizorul procurorilor germani

Fotocredit: 

Deutsche Umwelthilfe
BMW 320d Touring - emisii NOx, investigatie DUH
BMW a intrat din nou în vizorul procurorilor din Munchen după ce organizația de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH) a acuzat direct constructorul german că ar fi utilizat dispozitive similare celor folosite de VW pentru păcălirea testelor de emisii poluante.
 
Acuzațiile DUH au la bază o serie de teste desfășurate pe un BMW 320d Touring, model la care s-au descoperit emisii de NOx de până la 7.2 ori mai mari față de valorile trecute în fișa tehnică a mașinii. Conform DUH, acest lucru indică în mod clar utilizarea unui software de management a dezactivării sistemelor ce filtrează NOx-ul produs de motorul diesel, în anumite condiții bine stabilite.
 
Conform specialiștilor ce au colaborat la efectuarea testelor, sistemele de filtrare s-au oprit complet atunci când acul turometrului depășește 3.500 rpm, turație corespunzătoare unor viteze de 47 de km/h în treapta a doua, 70 de km/h în treapta a treia, 87 de km/h în treapata a ptra și 112 km/h în treapta a cincea de viteză. Toate aceste "manifestări" s-au produs în condiții de trafic real.
 
BMW 320d Touring - emisii NOx
 
În schimb, atunci când aceeași mașină a fost testată pe banc în laboratorul TUV conform standardelor NEDC emisiile de NOx au arătat excelenta valoare de 27.6 mg NOx/km, Chiar și atunci când viteza simulată pe banc a depășit cu 10% standardele NEDC, BMW-ul 320d Touring s-a încadrat în standardele EURO 6.
 
Investigațiile organizației DUH au atras astfel atenția Autorității Federale pentru Transporturi din Germania (KBA), dar și a procurorilor munchenezi, obișnuiți dealtfel în ultima perioadă să ancheteze din ce în ce mai desele acuzații aduse producătorilor germani de automobile pe marginea imensului scandal Dieselgate.
 
BMW continuă însă să-și mențină poziția fermă ce afirmă fără rezerve faptul că niciodată nu a fost folosit vreun dispozitiv de păcălire a testelor de emisii și că toate motoarele sale diesel au respectat și respectă legislațiile de mediu în vigoare.
 
Toate detaliile raportului DUH de după testele cu modelul amintit mai sus le puteți citi AICI (doar în limba germană).
 
Sursa: duh.de
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: