Știri

Fiat Chrysler Automobiles va plăti o amendă record în SUA

Fotocredit: 

Jeep
Jeep Cherokee - probleme grave siguranta
Gigantul Fiat Chrysler Autmobiles (FCA) a acceptat să plătească o amendă record primită din partea Administraţiei pentru Siguranţa Traficului din SUA. Amenda, cifrată la 70 de milioane de dolari, este doar o parte din totalul de 105 milioane de dolari pe care FCA ar trebui săţi achite ca şi penalităţi pentru interminabilele campanii de rechemare în service din ultimii şase ani.
 
Astfel, din 2009 şi până în prezent s-au adunat 23 de astfel de campanii generate de probleme descoperite la automobilele purtând mărcile concernului. "Cireaşa de e tort" a reprezentat-o cea mai recentă problemă descoperită, atunci când doi hackeri au reuşit să preia de la distanţă controlul asupra unui Jeep Cherokee dotat cu sistemul de infotainment Uconnect şi conexiune la internet.
 
La amenda de 70 de milioane de dolari se mai adaugă şi obligaţia de a accepta peste 500.000 de SUV-uri Jeep în programe de buy back din cauza unor grave probleme descoperite la suspensie, dar şi trei ani de supraveghere specială din partea unui organism independent.
 
Toate cele de mai sus vor mai scoate din conturile gigantului american alte 20 de milioane de dolari, iar dacă vor fi descoperite noi încălcări ale legilor de securitate auto din SUA se vor mai adăuga alte 15 milioane.
 
Fiat Chrysler este cel de-al treilea mare constructor de automobile din SUA care se loveşte de acţiunile autorităţilor americane de siguranţă auto, după Honda şi General Motors.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: