Știri

Noul Opel Crossland X va înlocui Meriva în oferta producătorului german

Fotocredit: 

Opel
Opel Crossland X
Opel trage tare să prindă din urmă restul constructorilor atunci când vorbim de gama de SUV-uri oferite în Europa, constructorul german confirmând oficial numele viitorului crossover ce va înlocui monovolumul de clasă mică Meriva - Crossland X. Acesta va fi lansat nu mai târziu de anul viitor.
 
Noul Crossland X va fi cel de-al doilea produs Opel ce va primi indicativul "X", specific noilor SUV-uri gândite la Russelsheim, după ce Mokka facelift este vândut sub același "apelativ".
 
Vorbind pe această temă cu jurnaliștii britanici de la Auto Express, Karl-Thomas Neumann (CEO-ul Opel) a ținut să precizeze faptul că atât noul Crossland X, cât și viitorul model similar ce va înlocui Zafira sunt gândite ca și CUV-uri (Crossover Utility Vehicles), urmând a lua în vizor clienții ce-și doresc un automobil capabil să se strecoare în aglomerația și peste obstacolele din orașe, dar care să nu refuze și călătorii de vacanță, în afara mediului urban.
 
Noile CUV-uri Opel vor fi construite însă pe o platformă PSA (Peugeot Citroen), urmând a avea multe lucruri în comu cu modele precum C4 Cactus, 2008 sau chiar 3008. De altfel, Crossland X va fi asamblat în fabrica PSA din Zaragoza, Spania.
 
Totodată, Karl-Thomas Neumann a mai vorbit despre un viitor SUV ce va avea la bază Insignia și care va constitui "vârful de gamă" în oferta de SUV-uri Opel. Acesta va înlocui deja bărânul Antara și va fi lansat undeva spre sfârșitul acestui deceniu.
 
Sursa: Auto Express
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: