Știri

Dieselgate - dosarul Renault a ajuns pe masa procurorilor francezi

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Renault dCi - scandal emisii NOx
Autoritățile franceze au terminat raportul ce investighează Renault pe tema diferențelor semnificative dintre emisiile de noxe obținute în testele oficiale și în condiții reale, dosarul urmând a fi înaintat procurorilor pentru continuarea cercetărilor.
 
Prima lună a anului 2016 aducea vestea unor investigații serioase aplecate asupra celui mai important constructor de automobile francez, fiind percheziționate la vremea respectivă sediile centrale ale Renault. S-au căutat eventuale dovezi care să susțină faptul că, la fel ca Volkswagen, și Renault ar fi folosit un soft de păcălire a testelor de emisii, concluziile preliminare publicate în luna aprilie arătând însă faptul că nu se poate vorbi despre așa ceva. Tot luna aprilie a adus percheziții și la sediile rivalilor de la Groupe PSA (Peugeot Citroen), pe același subiect.
 
Renault a rechemat în service un număr serios de unități Captur motorizate de unitatea 1.5 dCi 110 CP, în scopul efectuării unui update de soft care să micșoreze ulterior cantitatea de NOx emisă în atmosferă.
 
Totuși, diferențele între rezultatele testelor de emisii oficiale și ceea ce se obține în traficul real nu au putut lăsa oficialitățile franceze să claseze dosarul.
 
Într-un comunicat de presă oficial remis astăzi, Renault își arată determinarea de a-și apăra intersele sale comerciale, dar și pe cele ale angajaților și acționarilor săi.
 
Totodată, Renault a mai ținut să puncteze câteva lucruri esențiale:
 
- compania respectat întotodeauna legile franceze și europene
- mașinile Renault au primit de fiecare dată omologările în concordanță cu legile și normele existente, respectând toate standardele în vigoare
- automobilele Renault nu sunt echipate cu soluții software care să trișeze testele de emisii poluante
- compania susține înăsprirea legislației de mediu în domeniu, în vederea impunerii noilor norme Euro6d
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: