Știri

Iată care au fost cele mai sigure mașini testate de Euro NCAP în 2017

Fotocredit: 

Euro NCAP
Cele mai sigure masini 2017 - Euro NCAP
Euro NCAP a publicat lista celor mai sigure mașini testate de-a lungul anului 2017, "premiantele" anului trecut fiind noile Volvo XC60, VW Arteon, VW T-Roc, VW Polo, Opel Crossland X, Subaru Impreza și Subaru XV.
 
Astfel, noul Volvo XC60 a fost considerat cel mai sigur model din segmentul SUV-urilor de mari dimensiuni, în timp ce Volkswagen T-Roc a obținut recunoașterea Euro NCAP în segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni. Curios este faptul că Opel Crossland X este plata în segmentul monovolumelor, câștigând primul loc grație excelentelor rezultate în materie de siguranță.
 
Noua generație VW Polo este lăudată fără rețineri de Euro NCAP, fiind considerată cea mai sigură așină din clasa mică testată în 2017.
 
Noul Volkswagen Arteon a obținut laurii în segmentul automobilelor "executive", iar perechea Subaru Impreza / XV s-a impus în segmentul mașinilor compacte de familie.
 
 
Înăsprirea criteriilor de acordare a mult râvnitelor stele Euro NCAP a făcut ca toți constructorii de automobile să doteze noile modele lansate cu din ce în ce mai multe tehnologii de siguranță pasivă, activă sau de asistență a șoferului.
 
Astfel, sistemele de detectare a pietonilor și frânare automată sunt disponibile pe 82% dintre mașinile testate de Euro NCAP în 2017, 62% dintre acestea oferindu-le în dotarea standard.
 
În 2017 au fost testate de Euro NCAP 69 de automobile, 51 dintre acestea fiind modele noi și 13 versiuni facelift.
 
94% dintre mașinile vândute la ora actuală în Europa au trecut prin "laboratoarele" Euro NCAP. DIntre acestea 76% au obținut cinci stele, 17% patru stele și 7% trei stele sau mai puțin.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: