Știri

Opel a dezvăluit noul Astra Sports Tourer

Fotocredit: 

Opel
Noul Opel Astra Sports Tourer
Opel a dezvălui noul Astra Sports Tourer, versiunea break a noii generații de automobile compacte dezvoltate la Russelsheim. Noul model va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Frankfurt, chiar în același timp cu varianta hatchback Astra.
 
La fel ca noul Astra hatchback, Astra Sports Tourer are la bază o arhitectură complet nouă şi uşoară, cu o greutate mai mică cu până la 200 kg faţă de modelul anterior.
 
Noul Astra Sports Tourer are aceleaşi dimensiuni ca cea anterioară, cu o lungime de 4.702 mm, o lăţime de 1.871 mm şi o înălţime de 1.499 mm, oferind totuşi un spaţiu mult mai amplu pentru pasageri şi bagaje. Şoferul beneficiază de un spaţiu pentru cap mai mare cu 26 de mm, iar pasagerii din spate se pot bucura de un spaţiu pentru picioare mai mare cu 28 mm – două îmbunătăţiri convingătoare din punct de vedere al percepţiei spaţiului şi al confortului în timpul călătoriei. În plus, noul Astra Sports Tourer are un volum de încărcare de 1.630 l datorită designului său eficient. Hayonul portbagajului poate fi deschis fără atingere doar prin simpla lovire cu piciorul sub bara spate. O a doua lovire va determina închiderea hayonului. Sistemul inteligent poate detecta orice obstacol şi opreşte mecanismul într-o situaţie de urgenţă.
 
Sub capotă se pot alege motoare între 1.0 și 1.6 litri, cu puteri cuprinse între 95 și 200 de CP, toate fiind de ultimă generație și respectând normele de poluare EURO 6. Interesant este noul motor 1.6 ECOTEC ce va fi prezentat în premieră la Frankfurt și care produce 200 de CP și 300 de Nm cuplu maxim.
 
În materie de dotări de infotainment și siguranță noul Astra Sports Tourer preia toate noile tehnologii prezentate la varianta hatchback, de la farurile cu LED IntelliLux, sistemul de infotainment IntelliLink (compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto) sau asistentul personal de service și conectivitate Opel OnStar.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: