Știri

Opel Grandland X a fost dezvăluit astăzi, având ambiții mari în segmentul SUV-urilor compacte

Fotocredit: 

Opel
Opel Grandland X
Gama SUV-urilor Opel va cuprinde începând din această toamnă și noul Grandland X, modelul dezvăluit astăzi de constructorul german urmând a avea premiera mondială cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Intrarea Opel sub "aripa" Grupului PSA face ca noul Grandland X să fie construit pe platforma EMP2, dezvoltată de francezi și care a "născut" deja nume precum Peugeot 3008 sau Citroen C5 Aircross.
 
Noul Opel Grandland X se va alătura astfel în portofoliul Opel deasupra noilor Crossland X și Mokka X, urmând a fi aruncat în luptă în supercompetitivul segment al SUV-urilor de clasă compactă, dominat la ora actuală de nume grele precum Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan, Kia Sportage, Hyundai Tucson sau Renault Kadjar.
 
Strâns înrudit din punct de vedere tehnic cu noul Peugeot 3008, noul Opel Grandland X va fi oferit doar în versiuni cu tracțiune față, "condimentate" cu sistemul Grip Control - tehnologie preluată tot de la "fratele" francez. Identitatea vizuală a brandului Opel este însă bine conservată, noul SUV gândit la Russelsheim beneficiind de cele mai recente tendințe estetice promovate de noile Astra și Insignia.
 
Ca și dimensiuni, Opel Grandland X măsoară 4.477 de mm lungime, 1.844 de milimetri lățime și 1.636 de milimetri în înălțime, oferind sufiecient spațiu interior pentru cinci persoane și un portbagaj ce măsoară în volum 514 litri. Dacă este rabatată bancheta spate se ajunge la un volum de depozitare de 1.652 de litri.
 
Toate tehnologiile dezvoltate de Opel în ultima vreme își vor face loc și la bordul noului SUV, nume precum IntelliLink, IntelliLux sau Opel OnStar fiind nelipsite de pe lista dotărilor standard sau opționale. Totodată, Grandland X va oferi o generoasă listă de sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului.
 
Nu știm însă prea multe detalii legate de motorizări, fiind pentru moment incert dacă Opel va prelua gama de propulsoare dezvoltată de Peugeot/Citroen sau dacă abordarea la acest capitol va presupune un "mix" de tehnologii preluate din ambele tabere.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: